Šport Hokej

Najväčšiu senzáciu na hokejovom Svetovom pohári zariadili Slováci

Tomáš Tatar rozhodol v štvrtej minúte predĺženia semifinálového duelu Švédsko – Tím Európy o postupe celku, ktorý zložil jeho krajan Šatan.

Vo finále Svetového pohára v Toronte nastúpia hokejisti Kanady proti Tímu Európa. Domácemu favoritovi určilo súpera druhé nedeľňajšie semifinále, v ktorom európsky výber potiahli gólmi Marián Gáborík s Tomášom Tatarom a zariadili triumf 3:2 po predĺžení nad Švédmi. Ten víťazný a svoj druhý v zápase strelil v 64. minúte Tatar.

Tím so šiestimi Slovákmi, ktorý pasovali pred štartom podujatia za najväčšieho outsidera, podržal aj vo štvrtom vystúpení 37 zákrokmi Jaroslav Halák.

Úvodné finále je v kanadskom Air Canada Centre na programe v noci na stredu o 2.00 SELČ. Na druhý zápas nastúpia aktéri v rovnakom čase v piatok, prípadné tretie sa uskutoční v nedeľu 2. októbra o 1.00.

PREČÍTAJTE SI: Famózny Sagan rozšíril zbierku titulov. Stal sa majstrom Európy

Zdroj: YouTube.com

Šťastný strelec: Gól nemuseli uznať

Tomáš Tatar po zápase žiaril šťastím. „Je to paráda. Neviem to poriadne opísať. Celý čas sme si verili, bojovali jeden za druhého. Kolektív v kabíne je skutočne skvelý. Postúpili sme do finále a zavreli ústa tým, ktorí nám to nepriali a vraveli, že sme outsideri," povedal do kamery TV Dajto.

V rozhodujúcom okamihu prečítal švédsku rozohrávku Mats Zuccarello. Pri mantineli si počkal na Lundqvistov puk, z prvej ho posunul pred bránku, kde sa už inštinktívne nachádzal Tatar a so šťastím dokonal európsku cestu do finále. „Myslel som si, že som puk nekopol, hoci vedel som, že išiel od korčule. Sú to sporné momenty. Gól mohli uznať aj nemuseli. Ale šťastie stálo pri nás," priznal Tatar.

Svetový pohár: Švédsko - Tím Európy 2:3pp
7
Galéria
Zdroj: TASR

2. semifinále

Švédsko – Tím Európa 2:3 pp

Góly: 23. Bäckström (Stralman, Hörnqvist), 56. Karlsson (H. Sedin, D. Sedin) – 37. GÁBORÍK (Ehrhoff, Kopitar), 41. TATAR (SEKERA), 64. TATAR (Zuccarello, Kopitar). Strely na bránku: 39:31. Rozhodovali: O'Halloran, O'Rourke – Amell, Murray, vylúčení: 3:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 12.595 divákov

Švédsko: Lundqvist – Karlsson, Ekholm, Stralman, Hedman, Hjalmarsson, Ekman-Larsson – Eriksson, H. Sedin, D. Sedin – Hörnqvist, Bäckström, Forsberg – Silfverberg, Kruger, Hagelin – Söderberg, Berglund, Landeskog

Tím Európa: HALÁK – SEKERA, CHÁRA, Josi, Seidenberg, Streit, Ehrhoff – HOSSA, Kopitar, TATAR – Zuccarello, Nielsen, GÁBORÍK – Niederreiter, Draisaitl, Rieder – Hansen, Bellemare, Vanek

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM