Tlačové správy

Najvyššie položený hotel na Slovensku. Viete, kde ho nájdete?

Slovensko zažíva rekordnú sezónu v počte turistov a nemalou zásluhou sa o to postarali aj Vysoké Tatry, ktoré nie sú lákadlom iba v zime.

Ilustračný obrázok k článku Najvyššie položený hotel na Slovensku. Viete, kde ho nájdete?
Zdroj: TASR

Možno to bude vyznievať zvláštne, no tento nárast turistov takmer vôbec nepocítil jeden hotel v Tatrách. Prečo? Pretože o jeho izby je veľký záujem aj počas menej turisticky vydarených sezón. Niet sa čomu čudovať, výnimočnosť a exkluzivita ľudí priťahuje, a keď sa pýšite titulom „najvyššie položený hotel na Slovensku“, chce vás každý navštíviť a pochváliť sa svojim známym: „Strávil som víkend v najvyššie položenom hoteli na Slovensku a ten výhľad! Keď som sa zobudil, Gerlach mi takmer vypichol oko.“

Sliezsky dom, zoznámte sa

Najvyššie položený hotel na Slovensku sa volá Sliezsky dom, nájdete ho vo výške 1670 m n. m. pod Gerlachovským štítom a v tesnej blízkosti Velického plesa. História tohto hotela sa začala už v roku 1871, keď na tomto mieste postavili prvú kamennú budovu. Tá si však neskrotnú tatranskú prírodu užila iba tri roky a potom ju zmietla lavína. Takže s výstavbou bolo treba začať znova a v roku 1895 slávnostne otvorili novú budovu s ôsmimi izbami pre hostí. Postupom času sa Sliezsky dom zmenil na špičkový hotel a vďaka poslednej rekonštrukcii v rokoch 2009 až 2011 má 36 izieb a 7 luxusných apartmánov a stále si drží krásnu tatranskú architektúru.

Neobyčajné miesto

O tom, že Sliezsky dom je naozaj neobyčajné miesto, svedčí aj to, že ho svojou návštevou v roku 1995 poctil pápež Ján Pavol II a vysvätil tu drevený kríž, ktorý je na hoteli osadený dodnes. Neobyčajným ho robí aj jedinečný wellness v Tatrách. Poviete si, že čo už môže byť také výnimočné na wellnesse – musia tam byť sauny, masáže, vírivky, bazény a odpočinková miestnosť. A áno, máte pravdu, až kým si neprídete ľahnúť do opočinkovej miestnosti. Cez presklenú panorámu vidíte nádherné Velické pleso aj s vodopádom. Predstavte si, že si popíjate šampanské, ležíte v župane a vychutnávate si tento pohľad. Na nezaplatenie.

Skvelý hlavný stan pre turistov

Ak milujete turistiku, Sliezsky dom je skvelým štartovacím miestom pre menej náročné túry, ale aj na zdolanie slovenského obra – Gerlachovského štítu. Hotel vám ponúka možnosť prenajať si služby horského vodcu, ktorý vás bude sprevádzať cestou na najvyšší slovenský vrch. A samozrejme – nezabudnite si pevnú koženú obuv, nech sa to zaobíde bez vytknutého členka. Chcete sa dozvedieť o tomto čarovnom mieste viac? Navštívte stránku Sliezskydom.sk.

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM