Lucia Lauková Správy Zo Slovenska

NAKA kontaktovala Matoviča: Odmietol podať trestné oznámenie i policajnú ochranu

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry kontaktovali poslanca Národnej rady Igora Matoviča kvôli údajnému zastrašovaniu. Poslanec odmietol poskytnúť akékoľvek informácie.

Ilustračný obrázok k článku NAKA kontaktovala Matoviča: Odmietol podať trestné oznámenie i policajnú ochranu
Zdroj: TASR

Poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) v súvislosti s vyjadreniami o zastrašovaní jeho osoby odmietol polícii poskytnúť bližšie informácie, nepodal trestné oznámenie a taktiež odmietol policajnú ochranu. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Nepodal trestné oznámenie

„Môžeme uviesť, že príslušníci Národnej kriminálnej agentúry poslanca Národnej rady Igora M. kontaktovali, cieľom bolo získať viac informácií k údajnému zastrašovaniu jeho osoby, ktoré verejne prezentoval 8. mája na tlačovej besede. Pán poslanec odmietol poskytnúť akékoľvek bližšie informácie, ktoré by polícii pomohli zistiť skutkový stav a identifikovať páchateľa, rovnako odmietol podať trestné oznámenie. Pán poslanec taktiež odmietol policajnú ochranu,“ povedal Slivka.

Polícii nedôveruje

Potvrdil to aj samotný poslanec s vysvetlením, že skutky, ktoré Národná kriminálna agentúra za posledné dva roky voči nemu spáchala, v ňom nevzbudzujú žiadnu dôveru. „Kým bude ministrom vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), žiadnu ochranku od polície neprijmem,“ skonštatoval Matovič. Ako tvrdí, rozhodnutie nezúčastňovať sa zasadnutí parlamentu nebol prejav strachu o život, ale protest voči nedemokratickému a šikanóznemu vedeniu Národnej rady Andrejom Dankom (SNS).

Odchod z parlamentu

Igor Matovič na brífingu v pondelok 8. mája oznámil, že nebude viac chodiť na zasadania parlamentu. Rozhodol sa tak po minulotýždňovom incidente, keď sa mu mal pri prechádzke so psom vyhrážať fyzickou likvidáciou neznámy muž. Matovič si myslí, že za tým môže byť predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Neuviedol však dôkazy.

Dôvod odchodu

„Rozhodol som sa, že nebudem viac chodiť do parlamentu ako poskok a podriadený tohto psychopata,“ povedal v pondelok Matovič s tým, že sa nemôže pozerať na človeka, ktorý si objednal jeho zastrašovanie. Neznámy muž mu mal povedať, že ak do pondelka neskončí, nájde mu vlak. „Možno to nie je Danko, možno Fico, Bugár, Kaliňák, možno iný ‚mafoš‘, ktorý sa pohybuje v parlamente či vo vláde, možno sa na tom dohodli spoločne, ale nedokážem s takýmto pocitom do siene zákonnosti, do priestoru, v ktorom by mal byť výkvet národa, naďalej chodiť,“ zhrnul.

Šéf parlamentu na Matoviča reagoval stručne. „Toto vystúpenie už nepotrebuje žiaden komentár,“ napísal v stanovisku Andrej Danko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM