Ľuba Lesná Šport

Nanajvýš nezvládnutý duel: Tréner Straka kritizuje organizátorov

Bývalý tréner Slovanu František Straka sa v českej televízii ČT Sport pridal k tým, čo ostro kritizovali organizátorov nezvládnutého duelu Slovan Bratislava Sparta Praha.

Ilustračný obrázok k článku Nanajvýš nezvládnutý duel: Tréner Straka kritizuje organizátorov
Zdroj: TASR

Otázkou číslo jeden podľa Straku je, ako sa vôbec mohlo stať, že sa dva tábory „ultra“ dostali k sebe. A vysvetlením podľa neho je nevyhovujúci štadión. „To je postkomunistický štadión, tam sa nič nezmenilo. Celková frustrácia, všetko sa to odráža na tom štadióne.“

Doplnil, že Keď sa Slovan dostal do Európskej ligy, najväčšia otázka bola, kde bude hrať. „Ono to je asi frustrujúce, že tam máte Tehelné pole, kde je obrovská diera, nič sa tam nedeje,“ povedal.

Kritika sa ušla aj vedeniu Slovanu

Straka slová kritiky adresoval aj na vedenie Slovanu: „Tí fanúšikovia sú nespokojní, dávajú to najavo, celková tá politika Slovanu, a to napokon vyúsťuje do niečoho, čo príde,“ podčiarkol Straka v televíznej diskusii.

„A až po tom mojom príchode sa zrazu všetko podpísalo. Takže ja si môžem sám si môžem povedať, okej Franz, ty si možno dal niečo do pohybu.“

Doplnil, že sa ani nečuduje fanúšikom, že sú rozčarovaní, keď musia chodiť na zápasy „svojho“ Slovanu na štadión Interu, to je asi tak, keby Sparťania mali chodiť hrať a trénovať na Sláviu.

„To je úplne to isté. A teraz tá frustrácia je takého rázu, že ľudia nevedia, čo majú robiť. A nakoniec sa to ukázalo na tom príbehu, pretože samozrejme, že tie dva tábory sú rivali, to bolo aj za toho federálu, ale nemôžeš dať dva kotly k sebe,“ vysvetlil.

Treba sa inšpirovať opatreniami zo zahraničia

Straka podčiarkol aj fakt, že Futbal sleduje masa ľudí, keďže ide o najpopulárnejší šport. „A my si to takto kazíme,“ dodal.

„Prídu tam „kluci“ – a ich možno ani nezaujíma ten futbal. Ich zaujíma len to, kde by sa s kým mohli pobiť. A to je zlé.“

Pripomenul, že podobné bitky na štadiónoch zažívali aj v Nmeecku či Anglicku. „Nakoniec si s tým poradili veľmi dobre, urobili s a registrácie – raz také niečo urobíš, už tam v živote neprídeš,“ povedal.

Týmito opatreniami dosiahli, že už zápasy tam prebiehajú pokojne. „Naraz vidíte, ako sú tí diváci usmievaví, všetci sa tešia, veď je to časť našej kultúry. Tak prečo by sme mali také niečo dovoliť?“ podčiarkol na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM