Šport

Napínavý zápas prešovských futsalistov so Žilinou: Išlo aj o postevenie v tabuľke, v poslednom kole ešte bude o čo hrať!

V zápase 18. kola najvyššej slovenskej súťaže vo futsale cestovali hráči FK Prešov do Žiliny. Hostia dôležitý súboj zvládli. V dramatickom závere dokázali otočiť vývoj stretnutia a zvíťaziť. V napínavom zápase išlo aj o postavenie v tabuľke a ešte sa bude o čo hrať.

Ilustračný obrázok k článku Napínavý zápas prešovských futsalistov so Žilinou: Išlo aj o postevenie v tabuľke, v poslednom kole ešte bude o čo hrať!
Zdroj: TASR

Hostia sa ujali vedenia už v 4. minúte gólom Serbina, no hrou v úvode stretnutia neoslnili a pôsobili nekoncentrovane. V prvom polčase sa spoliehali na stiahnutú obranu, ale nevyhli sa chybám.

Súper to využil a pred brankárom hostí sa presadil až trikrát. Po poslednom inkasovanom góle Prešovčania ožili, boli nebezpečnejší a hlavne dôraznejší v napádaní Žilinčanov na ich polovici. Do konca polčasu sa hosťom z metropoly Šariša podarilo vyrovnať. V poslednej dvojminútovke sa najprv presadili Hernández a Mihok. Druhý polčas začali hráči Prešova šancami, ktoré nedotiahli do gólového zakončenia. Na druhej strane boli efektívnejší domáci futsalisti, ktorí z prvej príležitosti skórovali. Ďalšia časť hry bola vyrovnaná.

Na presné zásahy Žilinčanov dokázali hostia vždy odpovedať, a tak sa domáci nedostali do vyššieho než jednogólového vedenia. Dve minúty pred koncom súboja šošoni vyhrávali 6:5, svoj náskok si ale neustriehli. V poslednej minúte sa v hre piatich Prešovčanov v poli postaral o vyrovnanie hrajúci tréner Hernández. Domáci v snahe streliť víťazný gól, ktorý by im pomohol udržať sa v hre o tretie miesto, začali hrať bez brankára. V power play však ťahali za kratší koniec. Na polovici hostí neustriehli Serbina, ktorý vystihol loptu a v posledných sekundách zásahom do prázdnej bránky rozhodol o víťazstve svojho tímu. Hráči FK Prešov zaznamenali v zápase skvelý obrat a na svoje konto si v Žiline pripísali cenné víťazstvo 7:6.

António Henández (tréner FK Prešov): „Bol to remízový zápas. Súper hral rovnako ako my stiahnutú obranu a takmer nás nenapádal. Domáci sa spoliehali na rýchle brejky a v druhej časti hry sa im tento systém nedaril. My sme ešte v závere prvého dejstva vyrovnali. V druhom polčase sme väčšinou doťahovali stav a na konci sa nám podarilo skóre otočiť. Neviem či by sme vyhrali, keby súper nehral power play. Po stretnutí sme sa tešili aj z toho, že v poslednom kole bude o čo hrať, keďže zaváhala aj Nitra, na ktorú sme sa bodovo dotiahli.“

ŠK Makroteam Žilina – FK Prešov 6:7 (3:3)

  • Góly: Škulec, Červený po 2, Krištofík, Rohal (vlastný) – Mihok, Serbin, Hernández po 2, Krempaský, Hudek (vlastný)
  • ŽK: Krištofík, Hudek – Kapráľ, Serbin, Rohal, Hernández, Harčár, Mihok, Krempaský

Môže vás zaujímať:

Prešovskí futsalisti úspešní, súpera porazili vysoko 5:1: Po zápase však na výkon slová chvály príliš nepadali

Majstri z Prešova sa vrátili na prvú priečku volejbalovej extraligy: Doterajšiemu lídrovi nepustili ani jediný set!

Je dobojované, prešovskí hokejisti to nezvládli: Prehrali aj ďalší domáci zápas a sezóna sa pre nich skončila!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM