Šport

Náš biatlon je opäť terčom úspechov: Zverenci revúckeho klubu sa prebojovali na stupne víťazov!

Zápolenia revúckych biatlonistov opäť neostali bez stupňov víťazov. Mladí pretekári boli opäť terčom úspechov a zaznamenali kvalitné umiestnenia. Pozrite si, ako finišovali v Osrblí počas seriálu pretekov Slovenského pohára v biatlone 2016.

Ilustračný obrázok k článku Náš biatlon je opäť terčom úspechov: Zverenci revúckeho klubu sa prebojovali na stupne víťazov!
Zdroj: Dnes24.sk

Seriál pretekov Slovenského pohára v biatlone 2016 pokračoval v Národnom biatlonov centre v Osrblí. Takmer arktický vzduch –18⁰ C pred štartom rýchlostných pretekov a tvrdé, ale dobre pripravené trate poriadne preverili pripravenosť pretekárov.

Dokázala výbornú pripravenosť

Na štart vybehli najprv žiaci – v najmladších kategóriách absolvovali svoju biatlonovú premiéru tri dievčatá z prípravnej skupiny Milana Chrapána – Veronika Šteczová, Alexandra Štempelová, Tamara Molentová. A bola to premiéra veľmi úspešná – Veronika obsadila 4. miesto pár sekúnd od bronzovej priečky. Saška dobehla na 9. a Tamarka na 11. mieste. Zimnú premiéru absolvoval aj Samuel Siman, obsadil 12. miesto.

V kategórii starších žiakov René Chrapáň (0,3) obsadil 5. miesto, od stupňov pre najlepších ho odsunuli tri rany mimo na druhej streleckej položke. Andrej Mladší (0,2) obsadil 14. priečku. Viac sa darilo Emke Kapustovej (0,2) – aj medzi staršími žiačkami dokázala výbornú pripravenosť a s dvoma netrafenými terčami vybojovala 3. miesto. Anka Fujdiarová (0,1) obsadila 9. a Emma Petalíková (1,0) 16. miesto. V popoludňajšom programe sa darilo Lukášovi Ottingerovi (3,1) – napriek celkovo štyrom trestným kolám vybojoval 3. miesto.

Nevyhli sa pádom, dobehli ale na pekných miestach

Tomáš Sklenárik (4,2) obsadil 5., Radovan Humeník (2,1) 10. a Andrea Uličná (2,5) 12. miesto. Žiaci absolvovali aj preteky s hromadným štartom – v najmladšej kategórii sa dievčatá v tlačenici nevyhli viacerým pádom, napriek tomu však dobehli s minimálnymi rozdielmi na peknom 5., 6. a 7. mieste, tentokrát v poradí Alexandra Štempelová, Veronika Šteczová a Tamara Molentová. Samuel Siman svoje umiestnenie zo soboty vylepšil o tri priečky.

Nedarillo sa starším žiakom – René Chrapáň (0,3) obsadil 11. miesto, Andrej Mladší (3,5) po nevydarenej streľbe absolvoval 8 trestných kôl a skončil 18. Ema Kapustová (0,3) opäť atakovala čelo pretekov, po prvej streľbe sa pohybovala na striebornej pozícii. Tri trestné kolá za rany mimo na “stojke” ju však posunuli na nepopulárne 4. miesto, v tejto sezóne už tretíkrát. Emma Petalíková (0,0) dobehla po bezchybnej streľbe na 9. a Anka Fujdiarová (0,3) po troch ranách mimo na 11. mieste.

Biatlon trestá každú chybičku

Dorastenci mali na programe stíhacie preteky, na trať vybiehali s časovým oneskorením podľa výsledkov zo soboty, streľbu absolvovali až 4-krát. Najlepšie sa s tým vysporiadal Lukáš Ottinger (1,2,0,1), ktorý sa oproti sobote posunul o jednu priečku a skončil strieborný. Bežecky výborne pripravený Tomáš Sklenárik (3,3,3,3) likvidoval manko v každom kole, po každej streľbe ho však spomalili tri trestné okruhy a svoje umiestnenie zo soboty nevylepšil. Radovan Humeník (1,1,4,4) aj Andrea Uličná (1,2,4,3) si oproti sobote o jednu priečku polepšili a nebyť nevydarených položiek v stoji, posun mohol byť ešte výraznejší.

Ale taký je biatlon, vyžaduje si absolútu koncentráciu počas celých pretekov a nekompromisne trestá každú chybičku. Seriál pohárových pretekov má chvíľu pauzu, v Osrblí vrcholia prípravy na preteky Európskeho pohára v biatlone (13.-14. februára), príďte sa pozrieť na kvalitný biatlon. Snehové podmienky v našom okolí sú, žiaľ, opäť nevyhovujúce a svýnimkou troch tréningov sme opäť odkázaní na dochádzanie za snehom, prípadne na alternatívnu prípravu bez neho.

text a foto: Klub biatlonu Magnezit Revúca

Mestu robia dobré meno: Revúcki biatlonisti na snehu opäť zabodovali
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM