Peter Handzuš Šport

Naše zlaté dievčatá: Popradské líšky vybojovali majstrovský titul

Popradské hokejistky si v treťom zápase finále ženskej hokejovej ligy vybojovali majstrovský titul. Škoda, že vzácna trofej v podobe putovného pohára ich v Prešove nečakala.

Ilustračný obrázok k článku Naše zlaté dievčatá: Popradské líšky vybojovali majstrovský titul
Foto: Peter Handzuš

To čo si tréneri ŽHK Poprad pred sezónou predsavzali, to splnili. Majstorvský titul je späť pod Tatrami. Popradské hokejisti zvíťazili nad Prešovom aj v treťom zápase finálovej serie a zlato si vybojovali v najkratšom možnom čase. „Chcem poďakovať hlavnému sponzorovi pánovi Pivárnikovi, môjmu asistentovi Ivanovi Bednárovi, vedúcemu družstva Štefanovi Goreckému a lekárovi Michalovi Heržákovi. Vytvorili sme dobrý tím okolo dievčat a výsledok sa dostavil tak, že dievčatá vybojovali titul. Veľká vďaka dievčatám,“ povedal po zisku zlata tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Popradskí tréneri chceli sériu ukončiť už v sobotu, teda v čo najkratšom možnom čase. Tomu podriadili aj taktiku hry. „Chceli sme dievčatá dostať do tempa, tak sme hrali len na dva útoky a tento risk nám vyšiel,“ vysvetlil asistent trénera Ivan Bednár. Zápas vyšiel poľskej legionárke Kamile Wieczorek, ktorá dala čistý hetrik. Ivan Bednár si však myslí, že zápas nerozhodol len jej výkon. „Raz zaberú jedny dievčatá, inokedy druhé. Veľké poďakovanie patrí dievčatám ktoré hrali, aj tým, ktoré dnes boli len na lavičke,“ dodal Bednár.

Celý finálový zápas odohrala aj mladučká Laura Šulíková. Najmladšia popradská hokejistka sa dostala do tímu len nedávno, no svoje miesto v obrane si už zastane. „Dnes odohrala veľký zápas. Klobúk dole pred tým dievčaťom. Hrala s rozvahou, s prehľadom. Veľká nádej do budúcna, verím, že sa nepokazí,“ pochválil jej hru tréner Skokan a Ivan Bednár dodal: „Pol sezóny sme bojovali o to, aby mohli hrať aj mladé dievčatá. Tak vyrástli sestry Ištocyové a ďalšie, ktoré mali štrnásť a hrávali s deviatakmi. Tento ženský hokej sa vyrovnáva tým, že doň prichádzajú hráčky vychovávané od žiackych kategórií. Preto sa už ženský hokej začína nasadením približovať mužskému.“

Pre prešovské hokejistky to bol veľký úspech, dostať sa do finále ženskej ligy, no finále už bolo nad ich sily. „Robili sme, čo bolo v našich silách, žiaľ, nepodarilo sa nám korigovať stav série. Dúfam, že na budúci rok to bude lepšie a titul budeme oslavovať my,“ zhodnotila výkon Prešova kapitánka Lívia Mišková.

V tíme ŽHK Poprad je viacero hokejistiek, ktoré získali titul aj pred dvomi rokmi. Patrí medzi ne aj kapitánka popradských líšok. „Je to neopísateľný pocit. Je to už druhýkrát, ale stále je to nové. Baby bojovali ako jeden tím. Emócie sú neskutočné. Vybojovali sme to na tri víťazné zápasy, krátka séria. Baby bojovali srdcom jedna za druhú,“ povedala kapitánka ŽHK Poprad Janka Čulíková.

Popradčanky však po víťaznej sérii nemohli nad hlavu zdvihnúť vzácny putovný pohár. Nie preto, že by nevládali. Putovný pohár na východ Slovenska nedorazil, tak ako nedorazili ani zástupcovia zväzu, ktorí by na odvzdávaní cien najlepším hokejistkám mali byť minimálne zo slušnosti, ak nie kvôli dobrému hokeju.

ŽHK 2000 Šarišanka Prešov – ŽHK Poprad 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Góly: 5. Korenková, 10., 22., 36. Wieczorek, 48. Mikesková – 5. Veličková, 38. Hajniková

Stav série 0:3

ŽHK 2000 Šarišanka Prešov - ŽHK Poprad 2:5
98
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM