Lucia Lauková Správy Zo Slovenska

Naši policajti strážia hranice partnerských krajín: Desiati už odišli do Srbska

Desiatka slovenských policajtov odišla do Srbska chrániť srbsko-bulharskú hranicu. Tento rok je to už tretí kontingent, ktorý poskytuje pomoc partnerským krajinám a pripravujú sa ďalšie.

Ilustračný obrázok k článku Naši policajti strážia hranice partnerských krajín: Desiati už odišli do Srbska
Zdroj: TASR

Do Srbska odišli v stredu (15.3.) desiati slovenskí policajti. Miesto ich pôsobenia bude Zaječar, kde budú chrániť srbsko-bulharskú hranicu. Tento rok je to už tretí kontingent, ktorý poskytuje pomoc partnerským krajinám. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Desiatka policajtov sa domov vráti o 47 dní.„Úlohou slovenských policajtov, podobne ako v iných krajinách, je vykonávať hraničný dozor formou peších, motorizovaných i pozorovacích hliadok, ako aj podpora kontrol vo vnútrozemí,“ priblížila hovorkyňa.

Slovenskí policajti vykonávajú službu vo vlastných rovnošatách s vlastnou výzbrojou, vybavením a na slovenských služobných vozidlách. „Počas výkonu služby postupujú podľa partnerských zákonov a len za prítomnosti príslušníka srbskej polície,“ podotkla Baloghová.

Najbližšie pôjde pomáhať 25 policajtov do Macedónska 4. apríla. Na pomoc partnerským krajinám sa už pripravujú aj ďalšie rotácie slovenských policajtov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM