Prokop Slováček Svet Správy Rôzne

Nech sa páči, ubytujte sa. Toto je 10 najneobyčajnejších hotelov na svete

V korune stromov, vo vlaku na pláži, alebo pod hladinou mora. Určené pre dobrodruhov, ale nie iba pre nich. Neobyčajnosť a luxus sa nevylučujú.

Ilustračný obrázok k článku Nech sa páči, ubytujte sa. Toto je 10 najneobyčajnejších hotelov na svete
Zdroj: internet

Manta Resort, Pemba, Zanzibar

Vodná vila, ktorá umožňuje byť v priamom kontakte s podmorským svetom. Vo dne i v noci. Veď každú chvíľu sa nájde nejaký zvedavec, ktorý sa pripláva pozrieť, koho to „sem zasa čerti nesú“.

Zdroj: internet

Golden Crown Levin Iglut, Levi, Fínsko

Z týchto sklenených minidomčekov v tvare iglu môžete pohodlne pozorovať hviezdy a polárnu žiaru v mrazivom rezorte za polárnym kruhom vo fínskom Levi.

Zdroj: internet

Kokopelli’s Cave, Farmington, New Mexico

Tento hotel bol vytesaný priamo v pieskovci, ale ponúka všetko, čo moderný hotel potrebuje. Bonusom je možnosť pozorovať prekrásne západy slnka a kŕmiť miestne zvieratá.

Zdroj: internet

Book and Bed Tokyo, Tokio, Japonsko

Je to útočisko pre všetkých bibliofilov. Vyzerá ako antikvariát, no keď dočítate svoju obľúbenú knihu, len odsuniete policu a môžete sa uložiť k pokojnému spánku. Sú to vlastne len akési kóje, jedna vedľa druhej.

Zdroj: internet

Dromen aan Zee, Harlingen, Holandsko

„Snívanie pri mori“, ponúka tri jedinečné ubytovacie kapacity. Všetky v námorníckom štýle. Na majáku z roku 1920, v priestoroch starého žeriavu na prekladanie tovaru a na záchrannom člne, ktorý počas svojej „aktívnej služby“ pomohol zachrániť 45 ľudských životov.

Zdroj: internet

Hotel Costa Verde, Provincia de Puntarenas, Kostarika

V tomto hoteli môžu hostia stráviť noc v recyklovanom Boeingu 727 z roku 1965, ktorý bol premenený na dvojizbový luxusný penzión. Z okna vidíte priamo do džungle.

Zdroj: internet

Happy Nomads Village, Karakol, Kirgizsko

Ubytovanie v jurte, ktorá bola a stále ešte je tradičným obydlím tejto oblasti. V lete je rezort obklopený prírodou, v zime si môžete zalyžovať v neďalekom stredisku Karakol Ski Area.

Zdroj: internet

Palacio de Sal, Salar de Uyuni, Bolívia

Všetko čo sa len dá, je v tomto hoteli vyrobené zo soli. Vrátane nábytku. Luxusný hotel v bolívijskej púšti má 30 izieb.

Zdroj: internet

Santos Express, Mossel Bay, Južná Afrika

Vlak pre 1920 cestujúcich zaparkovali priamo na pláži, neďaleko od centra mesta a prístavu. No kto by takému ubytovaniu odolal.

Zdroj: internet

Treehouse Lodge Resort, Iquitos, Peru

Leží v lone prírody, v dažďovom pralese a dostanete sa k nemu len po hodinovej plavbe loďou. No a potom sa ešte musíte vyštverať do koruny stromov. Ale ten zážitok určite stojí za to.

FOTO: National Geografic a internet

Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM