Rastislav Búgel Rôzne

Nechajte sa inšpirovať nitrianskymi mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v meste pod Zoborom

Či je teplo, či je zima, na prechádzku s deťmi chodia všetci rodičia. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Vybrali sme pre vás 5 miest, kde trávia nitrianske rodinky voľné chvíle. Nechajte sa inšpirovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať nitrianskymi mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v meste pod Zoborom
Zdroj: TASR

Park na Sihoti

Tradičným miestom oddychu celých rodín s deťmi je už dlhé roky park na Sihoti. Zatiaľ, čo sa ratolesti hrajú na niektorom z detských ihrísk, rodičia si môžu oddýchnuť v miestnych občerstveniach. Okrem toho ponúka pódium, kde sa počas letných mesiacov konajú vystúpenia pre najmenších a obľúbené bludisko. „V parku sa nám posledné roky veľmi páči. Deti obľubujú hlavne živé zvieratká, na ktoré sa vždy tešia,“ prezradila Petra (31).

Park pod Borinou

Už niekoľko rokov spríjemňuje život obyvateľom najväčšieho nitrianskeho sídliska park pod Borinou. Nájdeme tu kvalitné chodníky, na ktorých počas pekného počasia šantia deti na bicykloch a korčuliach, rodičia s kočíkmi si tiež prídu na svoje. Súčasťou parku je aj veľké detské ihrisko a lavičky. „Syn Števko miluje tieto krásne drevené preliezačky. Máme to navyše iba pár minút od domu, čo je super. Keď bol menší, chodili sme tadiaľto s kočíkom, ako vyrástol, parčík sa stal aj jeho obľúbeným miestom, kde sa stretáva s kamarátmi,“ povedala Janka (29).

Dopravné ihrisko

Chrenová sa môže pýšiť moderným dopravným ihriskom. Nájdeme tu veľkú asfaltovú plochu s dopravným značením, nechýba semafor a nadjazd. Hneď vedľa sa nachádza malé detské ihrisko, basketbalové ihrisko a pohostinstvo. O pár metrov ďalej sídlia aj nitrianski skauti zo 44.zboru. „Je to parádne, že nám niečo podobné vyrástlo priamo pod oknami. Navštevujeme to tu prakticky celá rodina. Starší syn hráva basketbal a potom si sadne na kofolu s kamarátmi. Ja s manželom a najmladším synom zoberieme kolobežky a bicykle a preháňame sa po dopravnom ihrisku. Keď to už malého prestane baviť, presunieme sa na detské ihrisko,“ netajila spokojnosť mamička Silvia (43).

Preliezačky na Novomeského

Na priestranstve medzi Novomeského, Škultétyho a Petzvalovou ulicou nájdeme detské ihrisko vytvorené z niekoľkých drevených prvkov. Deti sa tak môžu vyšantiť na šmýkačke, preliezačkách, pieskovisku alebo priľahlej asfaltovej ploche s bránkami. Mamičky si posedia na lavičkách. „Tento areál už využilo snáď niekoľko generácií detí. Aj u nás to tak bolo. Mladšia dcérka sa sem chodí šmýkať, starší syn naopak využíval preliezačky v čase, keď ich sem osadili. Škoda len, že vo večerných hodinách sa tu schádza sídlisková mládež, ktorej kultivovaný prejav zrejme nie je ich silnou stránkou,“ prezradila nám Miriam (50).

Pešia zóna a námestie

Aj keď v posledných rokoch badať presun návštevníkov z pešej zóny do nákupných centier, na prechádzku s rodinou je predsa len vhodnejšia pešia zóna. Navyše sa nemusíte tlačiť ani s kočíkom. Rodičia si môžu počas letných mesiacov posedieť na terase, deťom naopak dopriať lahodnú zmrzlinu. Poteší aj posedenie pri fontáne alebo šantenie v parčíku pri Divadle. „Aj keď je posledné roky pešia zóna vyľudnená, stále sa sem s radosťou vraciam. Máme si kde posedieť, dať si niečo pod zub alebo zahnať smäd. Po pešej sa príjemne prechádza, čo vždy zavŕšime hraním pri fontáne a kopaním lopty neďaleko divadla,“ prezradila nám Martina (24).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM