Peter Klimant Rôzne

Nechajte sa inšpirovať zlatomoraveckými mamičkami: 3 miesta, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Či je teplo, či je zima, na prechádzku s deťmi chodia všetci rodičia. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Vybrali sme pre vás 3 miesta, kde trávia zlatomoravecké rodinky voľné chvíle. Nechajte sa inšpirovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať zlatomoraveckými mamičkami: 3 miesta, kam sa vybrať s deťmi v našom meste
Zdroj: TASR

Námestie

Námestie priamo v meste láka všetky generácie hlavne v teplejších mesiacoch. Posedenie na lavičkách pri fontáne môže byť príjemným oddychom. Keď sa vám, či poprípade vaším malým ratolestiam nebude chcieť oddychovať pasívne, môžete si dať peknú prechádzku po celom centre mesta.

"Veľa možností v meste nie je. Ale to námestie sa ešte dá. Hlavne pre tú fontánu. Dieťa ešte kočíkujem, tak tam si vždy sadnem s kočíkom. Je tam wifi, tak si môžem pritom pozrieť facebook a maily. Niekedy tam ale sedia bezdomovci, tak vtedy tam nezastavím, " hovorí mamička Lucia (31).

Dopravné ihrisko

Veľmi dobrým miestom na aktívnejší relax s deťmi je dopravné ihrisko Zlaté Moravce. Deti sa tu zabavia a niečo i naučia. Bez toho, aby ich ohrozovali autá, si tu poľahky osvoja ako sa správať na cestách.

„Na dopravnom ihrisku je to pekné. Môj chlapec to tam má veľmi rád. Ovláda tam už všetky značky, čiže je to hlavne preto dobré, že sa okrem hrania aj niečo dôležité naučil, čo bude určite potrebovať. Hráva sa, že je taxíkár často,“ hovorí so smiechom Ivana (32).

Mestský park

Park je priamo na prechádzky určený, tak prečo tam nezavítať aj so svojimi ratolesťami? Pobyt v prírode nikdy nie je na škodu. Jeho veľkou výhodou je dostupnosť. Kedykoľvek keď dostanete chuť sem môžete s deťmi zavítať a vychutnať si začínajúcu jeseň.

„V parku často prechádzame. Určite tam je veľa nedostatkov, v lete sa zabúdalo dosť na kosenie, ale tak je to blízko a je to tam dostatočne veľké. Navyše môj syn sa tam rád hráva s kamarátmi, čiže je to asi aj u iných mamičiek obľúbené. Hovorím, v tom lete to bolo horšie, teraz je to už fajn. Čiže keď je pekne, tak si tam vždy zájdeme. Cez víkend, ak bude slnčeno, tam tiež pôjdeme,“ prezrádza Simona (29).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM