Aktualizované Erik Bojničan Krimi

Nehoda autobusu, 25 ľudí zranených: V akcii záchranársky vrtuľník!

Na ceste medzi obcami Trakovice a Bučany došlo k dopravnej nehode. Podľa polície sa prevrátil autobus, v ktorom sa nachádzalo asi 52 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda autobusu, 25 ľudí zranených: V akcii záchranársky vrtuľník!
5
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Na ceste medzi obcami Trakovice a Bučany dnes krátko pred deviatou hodinou ráno došlo k vážnej dopravnej nehode. Autobus s 52 pasažiermi sa tu prevrátil na bok, podľa predbežných informácií sa v ňom zranilo 25 ľudí.

Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia hasičského a záchranného zboru, k nehode bol vyslaný záchranársky vrtuľník a evakuačný autobus. „Pri udalosti zasahuje 17 hasičov z Trnavy, Piešťan a Hlohovca s päť kusov hasičskej techniky,“ uviedla Farkasová.

Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martiny Kredatusovej sa v prevrátenom autobuse nachádzalo asi 52 osôb. „Na mieste je uzatvorená cesta, polícia riadi premávku. Podľa prvotných informácií, pri nehode nikto nezomrel, nie sú tam zakliesnene osoby, predbežne su 3 osoby zranené ťažko, asi 15 stredné zranenia,“ uviedla M. Kredatusová.

Zájazdoý autobus z Považskej Bystrice sa, podľa informácií od policajnej hovorkyne, pohyboval v smere od Piešťan na Trnavu. „Pravdepodobne v dôsledku šmyku narazil pravou prednou časťou do svahu a prevrátil sa na bok. Udalosť na mieste dokumentuje vyšetrovateľ, aj za prítomnosti znalca z cestnej dopravy. Polícia žiada svedkov, ktorí videli, ako k nehode došlo, aby sa prihlásili na linku 158,“ povedala ďalej M. Kredatusová.

Ako informovala Vrtuľníková záchranná služba, lekárka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti najťažšie zranenú 52-ročnú pacientku, ktorá utrpela poranenie chrbtice, hornej končatiny a brucha.

„Po ošetrení bola preložená na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave pri vedomí letecky transportovaná do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre. Následne sa vrátila posádka späť k miestu dopravnej nehody pre 60-ročného muža s poranením hrudníka a hornej končatiny. Aj tento pacient bol pri vedomí. Po ošetrení bol vrtuľníkom transportovaný na centrálny príjem bratislavskej Univerzitnej nemocnice v Ružinove,“ informovali leteckí záchranári.

Zranení turisti boli prevezení aj do nemocníc v Piešťanoch, Galante a Trnave. „K nám previezli desať pacientov. Traja z nich boli prepustení do domácej liečby, štyria sú hospitalizovaní na traumatológii a traja na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Stav všetkých pacientov je stabilizovaný,“ uviedla hovorkyňa trnavskej nemocnice Aneta Raciková.

Prvé FOTO z miesta: Dopravná nehoda autobusu
5
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM