Aktualizované Zo Slovenska

Nehoda dovolenkárov v Srbsku: Vládny špeciál doviezol dve ťažko zranené Slovenky

Po necelom týždni si Slovensko opäť pripomenulo veľké nešťastie, ktoré sa prihodilo turistom na Balkáne.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda dovolenkárov v Srbsku: Vládny špeciál doviezol dve ťažko zranené Slovenky
Zdroj: TASR

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky po druhý raz v priebehu niekoľkých dní poslalo do Srbska vládny špeciál Airbus A319–115 CJ. Potvrdila sa tak pôvodná informácia rezortu, ktorý už vopred predpokladal dve cesty na Balkán.

Lietadlo priviezlo na Slovensko dve ťažko zranené turistky, ktoré boli doposiaľ hospitalizované v nemocnici v srbskom meste Niš. Na bratislavskom letisku Milana Rastislava Štefánika pristálo v pondelok podvečer.

Jedna z pacientiek je prijatá v Univerzitnej nemocnici v Ružinove na Klinike hrudníkovej chirurgie. Žena je v stabilizovanom stave, avšak s viacerými zraneniami. Zdravotníci jej poskytujú maximálnu zdravotnú starostlivosť, pacientka zajtra podstúpi operáciu hrudníka. Dĺžka hospitalizácie predbežne nie je známa.

PREČÍTAJTE SI: V Srbsku havaroval autobus. Zahynuli traja Slováci a dve Češky

Veľké nešťastie

Tragická udalosť z 21. júna si vyžiadala päť ľudských životov, tri obete dopravnej nehody sú Slováci, dve Češky. K tragédii došlo približne 3.30 SELČ na úseku diaľnice Belehrad – Skopje, približne 200 kilometrov južne od hlavného mesta krajiny.

V autobuse vracajúcom sa z gréckeho ostrova Korfu sa z celkového počtu 29 osôb zranilo hneď štrnásť, tie boli okamžite prevezené do neďalekej nemocnice. Vyšetrovatelia narábajú s možnosťou, že za nehodu je zodpovedný 57-ročný šofér, ktorý údajne dostal mikrospánok. Je tu ale aj variant, že kameň rozbil predné sklo autobusu, čím znemožnil šoférovi viditeľnosť a tiež ho naplašil, v dôsledku čoho strhol volant.

PREČÍTAJTE SI: V nemocnici ostáva jeden turista z autobusu smrti. Prvá reakcia priameho aktéra nehody

Tragická nehoda v Srbsku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM