Webnoviny - Svet

Nelson Piquet ml. sa predstaví v súťaži NASCAR

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

DAYTONA BEACH 8. februára (WEBNOVINY) – Bývalý jazdec formuly 1 Nelson Piquet mladší bude súťažiť v prestížnej americkej súťaži NASCAR v kategórii kamiónov, ktoré sa konajú na okruhu Daytona International Speedway. V piatkových pretekoch by mal byť Piquet junior jednotkou v stajni Red Horse Racing Toyota. „Veríme, že Nelsona čaká v NASCAR skvelá budúcnosť,“ vyhlásil manažér spomenutého tímu Tom DeLoach a dodal: „Potrebuje ešte trochu viac praxe, musí jazdiť čo najviac a na to bude mať príležitosť u nás.“

Brazílčan Nelson Piquet ml. absolvoval svoj debut v tíme Red Horse Racing v sobotňajších pretekoch ARCA, keď štartoval zo siedmej pozície a v cieli ho klasifikovali na 27. mieste. „Už sa nemôžem dočkať okamihu, keď za volantom dosiahnem rýchlosť 200 míľ za hodinu súperiac bok po boku s ostatnými jazdcami. Veľmi sa teším na moju rozbiehajúcu sa kariéru v NASCAR,“ nechal sa počuť Piquet junior, ktorý sa do povedomia verejnosti zapísal škandálom počas svojho pôsobenia v stajni F1 Renault.

Dvadsaťštyriročný Brazílčan úmyselne havaroval so svojím monopostom na Veľkej cene Singapuru v roku 2008, aby svojmu vtedajšiemu tímovému kolegovi Fernandovi Alonsovi pomohol k prvenstvu na spomenutej VC. Minulý rok sa Piquet ml. priznal k tomuto činu, čo malo za následok jeho vyhodenie z Renaultu.

SITA, AP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM