Tlačové správy

Neobmedzený webhosting – čo od neho očakávať?

Každému, kto má čo dočinenia s tvorbou webových stránok a s tým spojenými záležitosťami, už určite napadlo, ako veľmi je neobmedzený webhosting bez obmedzení.

Ilustračný obrázok k článku Neobmedzený webhosting – čo od neho očakávať?
Zdroj: Bigstockphoto.com

Marketingový názov

Pomenovanie neobmedzený webhosting netreba brať úplne doslovne, ide skôr o marketingový názov. Pod ním sa dá chápať diskový priestor, ktorý bežných užívateľov nijako neobmedzuje, pričom dokáže pružne reagovať na neskoršie prípadné zmeny potrieb užívateľa.
Pri dodržaní určitých štandardov poskytovateľ bežných užívateľov nijako neobmedzuje a ani pri väčšom objeme dát mu ich nikto nevymaže. Poskytovateľ pri takýchto prípadoch vždy užívateľa upozorní, aby stav napravil. Ak zákazník potrebuje výrazne viac priestoru, obvykle sa mu potom ponúkne iná služba.

Ako to funguje?

Priestor na serveri si delí viacero užívateľov, pričom každý z nich v istom okamihu potrebuje len istý priestor. Niekto potrebuje viac, iný zase menej. Existuje len veľmi nízka pravdepodobnosť toho, že budú v jednom momente všetci naraz využívať kompletne celý svoj zakúpený priestor na serveroch. Práve preto ak niekto prekročí svoj priestor, môže využívať cudzí. S tým sa spája aj jeden zádrheľ. Keď niekto užíva okrem svojho aj cudzí priestor, tak ho ten právoplatný majiteľ nemá k dispozícii. Kapacita servera je totiž obmedzená. Kým sa takýto problém dá do poriadku, firma môže prísť o zákazky a zisk. Ide však o veľmi zriedkavú situáciu. Preto sa v niektorých prípadoch oplatí viac možnosť kúpy obmedzeného priestoru, ktorý má však presne dané miesto, do ktorého nikto nemôže zasahovať.

V prípade neobmedzených webhostingových balíčkov klient dostane vždy určitý priestor. Táto kapacita sa pravidelne vyhodnocuje a ak je využívaná v súlade s danými podmienkami, automaticky sa navýši, maximálne ale raz za mesiac. Takýto webhosting má samozrejme svoje limity a nedá sa navyšovať do nekonečna. Limity sa týkajú predovšetkým stability prevádzky, preto nie je na škodu zvážiť napríklad aj spomínané serverové riešenia.

(PR správa)

Zdroj: Active24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM