Barbara Dallosová Regióny Zo Slovenska

Neokukané zábery Štiavnice: Táto zimná nádhera vás pohladí na duši!

Banská Štiavnica a jej okolie si s objektívom fotoaparátu jednoducho rozumejú. Pozrite si zábery ako z rozprávky od mladého fotografa.

Ilustračný obrázok k článku Neokukané zábery Štiavnice: Táto zimná nádhera vás pohladí na duši!
16
Galéria
Foto: Slavomír Červeň

Nie je tajomstvom, že historické mestečko v našom regióne nemá núdzu o návštevníkov. Okrem turistov naň radi zamieria svoje objektívy aj fotografi. Séria zasnežených záberov z Banskej Štiavnice a okolia, ktorú vám prinášame, je z dielne štiavnického rodáka.

Ako hovorí fotograf Slavomír Červeň (24), jeho mesto naňho pôsobí priam čarovne. ,,Fotografovaniu ako takému sa venujem od svojich 19 rokov. Začínal som fotografovaním krajiny a jej neoddeliteľných súčastí. Príležitostne som fotografoval aj ľudí, ale nie v takej miere, ako práve krajinu. V súčasnosti sa venujem širokej škále komerčných fotografií. Keď však ostáva čas nezabúdam ani na svoje začiatky, a to práve fotografovanie Banskej Štiavnice," vysvetľuje.

Mladý Štiavničan má v meste pár svojich obľúbených lokalít, na ktoré sa vracia s istotou dobrého záberu. ,,Najlepšie miesta sú tie, ktoré sú situované kúsok nad mestom, alebo úplne v kopcoch nad Štiavnicou. Medzi najobľúbenejšie určite patria pohľady z tajchu Ottergrund, Rosniarok, Glanzenbergu," približuje.

Preklikajte sa výjavmi zasneženej Banskej Štiavnice a okolia v našej fotogalérii. Sú ako z rozprávky…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM