Martin Sýkora Regióny Krimi

Nepokojný večný spánok: Pod Tatrami pribudli ďalšie poškodené hroby

Policajti z Levoče a Podolínca vyšetrujú prípady poškodených hrobov na cintoríne v Spišskom Štvrtku a v Podolínci. Páchatelia nebožtíkom nedopriali kľudný spánok.

Ilustračný obrázok k článku Nepokojný večný spánok: Pod Tatrami pribudli ďalšie poškodené hroby
Zdroj: TASR

V obci Spišský Štvrtok poškodil doposiaľ neznámy páchateľ počas uplynulého víkendu dva hroby na miestnom cintoríne. Na prvom hrobe urobil ryhy a otvor na betónovej náhrobnej doske o priemere jeden centimeter. Následne odstránil z hrobu náhrobný kameň čiernej farby, na ktorom v časti s vygravírovanými nápismi,vytvoril viaceré ryhy.

„Na druhom hrobe vytvoril prasklinu na betónovej doske po celej jej dĺžke, poškodil kamenný podstavec v čelnej časti hrobu a to vytvorením viacerých rýh. Z tohto podstavca taktiež odstránil náhrobný kameň a tento rozbil na päť kusov, ktoré hodil za oplotenie cintorína. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1500 eur,“ informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Počas uplynulého víkendu neznámy páchateľ poškodil aj jeden hrob na cintoríne v Podolínci v okrese. Stará Ľubovňa. „Na detskom hrobe poškodil náhrobný kameň tak, že ho vytrhol z ukotvenia hrobu a zhodil na kamennú dosku hrobu spolu s kamennou vázou, anjelom a lampášikom,“ vysvetlil Džobanik. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 100 eur.

Polícia v oboch prípadoch začala trestné stíhanie pre prečin Hanobenie miesta posledného odpočinku.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM