Hokej

Neuveriteľný priebeh duelu napínavého play off: Prešov vyhrával po dvoch tretinách 4:0, aj tak prehral!

Na to budú fanúšikovia s trpkosťou spomínať ešte veľmi dlho. Veď v najdôležitejšej časti sezóny sa Prešovčania vo vyrovnanom hokejovom play off bijú o semifinále a siahali na prvý mečbal. Namiesto toho im ostali oči pre plač, v neskutočnom priebehu proti Detve im na výhru nestačilo ani vedenie 4:0.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľný priebeh duelu napínavého play off: Prešov vyhrával po dvoch tretinách 4:0, aj tak prehral!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešov napokon prehral v treťom štvrťfinálovom zápase s Detvou doma 4:5, hoci po dvoch tretinách viedol 4:0. Aj úvod duelu začal aktívnejšie ako Detva.

Prešov vyhrával 4:0

Prešovská obrana podľa prvaliga.sk nepúšťala Detvu do vážnejších šancí, na opačnej strane v 8. minúte nebezpečne pálil Prokop. Detva postupne vyrovnala hru a diváci videli často aj hru do tela. V 18. minúte išli domáci do vedenia, puk do polodkrytej brány poslal Halás. Záver prvého dejstva vyšiel lepšie domácim, trocha vzruchu vzbudil nepovšimnutý faul na Kubiša v poslednej minúte a chaos na detvianskej striedačke.

V 24. minúte využil zaváhanie hosťujúcej obrany Horvát, prekorčuľoval súpera a s prehľadom prekonal aj Polca – 2:0. Neskôr mieril presne po strele bez prípravy Prokop. Onedlho hrali Prešovčania presilovku o dvoch hráčov a Polc musel byť v permanencii. V 29. minúte tvrdou ranou nastrelil tyčku Tkáč. Po skončení trestu napriahol švihom Nagy a z uhla strelil už štvrtý gól „tučniakov“. Do bránky šiel Orčík. V 35. minúte sa po nahodení Detvy strhla na ľade bitka, rozdal si to Sládok s Dancsákom a Kohutiar s Budom.

Hostia v poslednej tretine otočili na 4:5

Prešov hral teda ďalšiu presilovku, no Podsedlý v nej trafil len ďalšiu tyčku. Prešov tak po dvoch tretiných viedol 4:0 a vo výbornej atmosfére každý čakal pohodlné dotiahnutie zápasu do víťazného konca. Lenže prišiel presný opak. Už na začiatku 42. minúty znížil na 1:4 Busilko. V 46. minúte Marton nemal po strele Grahama puk pod kontrolou a Hussey ho doklepol za jeho chrbát – 2:4. V 48. minúte mala Detva na dosah zníženie, Hussey nastrelil tyčku. Hostia pridávali do tempa, čo podporili aj veľmi sporné verdikty rozhodcov.

V 53. minúte vzniklo nedorozumenie pri rozohrávke Prešova a puk sa dostal do siete ani nik nevedel ako. V 55. minúte bolo už 4:4, keď po krásnej kombinácii vyrovnal Graham. V 58. minúte mal veľkú šancu Chalupa vrátiť Prešovu vedenie, lenže minul. Tridsaťdva sekúnd pred koncom riadneho hracieho času prešiel Hussey ako nôž maslom prešovskou tretinou a blafákom sa postaral o dokonalý obrat. Prešovčania tak prehrávajú na zápasy 1:2 a stratiť celú sezónu môžu už v najbližšom zápase…

HC Prešov Penguins – HC 07 Orin Detva 4:5 (1:0, 3:0, 0:5)

  • Góly: 18. Halás (Chalupa, Nagy), 24. Horvát, 26. Prokop (Kubiš, Obšut), 30. Nagy (Halás, Chalupa) – 41. Busilko (Hussey), 46. Hussey (Graham, Parkhouse), 53. Srnka (Říha, Síkela), 55. Graham (Hussey, Predajniansky), 60. Hussey. – – Diváci: 1301
  • Stav série: 1:2

HC Prešov Penguins: Marton – Obšut, Hriňa, Tkáč, Novický, Popela, Nitriansky, Pulščák, Briják – Podsedlý, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Bylina, Kohutiar – Kivader, Horvát, Schroner.

HC 07 Orin Detva: Polc (30. Orčík) – Sládok, Zorvan, Predajniansky, Busilko, F. Fekiač, Devečka, Mačkovič, Jendroľ – Gašpar, Srnka, Říha – Graham, Hussey, Parkhouse – Buda, P. Fekiač, Balko – Síkela, V. Fekiač, Hájnik.

Môže vás zaujímať:

Parádny vstup prešovských hokejistov do play off: Zvládli ťažký zápas na ľade Detvy a vedú 1:0!

Robia nám dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

foto: ilustračné/Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM