Tlačové správy

Nezvratný dôkaz o štedrosti Slovákov: Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk prekročil hranicu 2 miliónov darovaných eur

Potrebujete pomoc alebo chcete pomôcť? Partnerský portál Ľudiaľuďom.sk spája tých, čo pomoc potrebujú s darcami, ktorí im len za posledných 13 mesiacov poslali milión eur. Celková suma, ktorá sa vďaka unikátnemu projektu dostala k ľuďom v núdzi, tak prekročila magickú hranicu 2 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Nezvratný dôkaz o štedrosti Slovákov: Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk prekročil hranicu 2 miliónov darovaných eur
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Už dva milióny eur poslali darcovia cez partnerský portál ĽudiaĽuďom.sk. Kým hranicu prvého milióna dosiahol tento unikátny projekt za vyše 3,5 roka, na rovnakú sumu potreboval po druhý raz už len 13 mesiacov. Ide celkovo o vyše 88-tisíc darov od viac ako 43-tisíc darcov.

„Je to neuveriteľná symbolika. Trvalo to presne rok, mesiac a jeden deň, počas ktorého naši darcovia poslali ľuďom v núdzi a rôznych organizáciám milión eur. Fakt, že sa za ten čas zdvojnásobila nielen suma sprostredkovaných darov, ale aj počet darcov stúpol z 24-tisíc na 43-tisíc je dôkazom toho, že v tejto krajine žijú ľudia, ktorí sú ochotní pomôcť iným,“ povedal Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Ako môžete pomôcť?

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Tí si na stránke www.LudiaLudom.sk zaregistrujú výzvu, na ktorú následne darcovia môžu prispieť najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva, teda cez internetbanking alebo platbou zo svojej karty.

Darcovia pomáhajú najmä chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, mimovládnym organizáciám, školám, ale aj samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

Rekordná pomoc

„Za posledný rok prispel najvyšším darom 12 210 eur mobilný operátor 4ka na otvorenie rehabilitačného centra Svetielko v Bratislave. Druhým najvyšším darom bol dar pre Vladimíra Suchodolinského vo výške 10 000 eur a tretím bol dar pre mimovládnu organizáciu VIA IURIS v rovnakej výške,“ uviedla Natália Báreková, PR manažérka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Jednou z najrýchlejšie naplnených výziev za uplynulý rok bola práve výzva na pomoc Vladimírovi Suchodolinskému. Bývalý zástupca riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby, ktorý vypracoval správu o rozsiahlom tunelovaní tejto tajnej služby, trpel zákernou chorobou a ľudia mu na jeho liečbu prispeli sumou 45 997 eur. Výzva sa naplnila za desať dní.

Ďalším krásnym prejavom spolupatričnosti bola aj výzva na pomoc rodine, ktorá náhle prišla o strechu nad hlavou. 569 darcov prispelo Babiakovcom na nové bývanie sumou 12 175 eur.

Sumou 10 322 eur podporili darcovia mladú študentku Mišku, ktorá ochrnula na brigáde na Cypre.

V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk aktívnych 538 výziev, ktoré môžu darcovia podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva, či už pomocou platobnej karty alebo internetbankingu.

Zdroj: PR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM