Rastislav Búgel Hokej

NHL pokračovala nočnými súbojmi: Zdeno Chára s asistenciou

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára prispel jednou asistenciou k triumfu Bostonu Bruins v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Calgary Flames 5:2.

Ilustračný obrázok k článku NHL pokračovala nočnými súbojmi: Zdeno Chára s asistenciou
Zdroj: TASR

Kapitán tímu strávil na ľade 23:46 minút a zaznamenal aj jednu strelu na bránku a štyri plusové body. Jeho krajan Peter Cehlárik do duelu nezasiahol. „Medvede“ natiahli sériu triumfov na štyri.

Brad Marchand zaznamenal už 36. gól v prebiehajúcej sezóne a figuruje na čele kanonierov celej profiligy, so 76 bodmi je na delenej prvej priečke v produktivite. Autorom víťazného gólu hostí bol David Backes, ktorý sa vrátil do zostavy Bruins po ľahšom zranení. Český krídelník David Pastrňák prispel k triumfu dvomi presnými zásahmi. „Vedeli sme, že súper hrá v súčasnosti skvelý hokej. My sme sa však zamerali na svoju hru, na svoj plán a odviedli sme stanovenú prácu. Samozrejme, je to príjemný pocit zdolať takého zdatného protivníka,“ povedal Pastrňák.

Calgary prišlo o svoju desaťzápasovú víťaznú sériu. Iba jeden triumf chýbal „plameňom“, aby utvorili nový klubový rekord. Takto sa im iba podarilo vyrovnať zápis mužstva, ktoré ešte pod názvom Atlanta Flames vyhralo v sezóne 1978/79 desať zápasov v rade. „Bolo to v našich hlavách. Mali sme to niekde v pozadí v našich mysliach. V tejto fáze sezóny sa však nedá nad prehrami dlho premýšľať a musíte ísť ďalej, lebo každý zápas a každý bodík je dôležitý,“ vyslovil sa pre zámorské médiá kapitán Calgary Mark Giordano.

Philadelphia si poradila v pennsylvánskom derby s Pittsburghom na svojom ľade 4:0. Wayne Simmonds v drese domácich strelil jubilejný 200. gól kariéry v NHL. Oporou Flyers bol brankár Steve Mason, ktorý zlikvidoval všetkých 23 striel súpera a vychytal tretie čisté konto v sezóne a 33. v profiligovej kariére. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol gólom a asistenciou útočník Dale Weise, ten sa naplno chopil svojej šance po tom, čo predošlých šesť zápasov odsedel na tribúne. Neúspešný návrat do Wells Fargo Center zažil švajčiarsky obranca a bývalá opora „letcov“ Mark Streit, ktorý posilnil Pittsburgh v deň uzávierky výmen. Flyers ešte stále nevzdali boj o play off, aktuálne strácajú päť bodov na New York Islanders, ktorý si drží druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii. „Všetko je možné. Budeme bojovať, kým nie je koniec. Všetci pevne veríme, že sa nám to podarí,“ vyhlásil Simmonds.

Tomáš Tatar so svojím Detroitom prehrali na ľade najhoršieho tímu sezóny Colorada 1:3. Slovenský krídelník odohral 17 minút bez bodového zisku, na súperovu bránku vyslal tri strely, inkasoval dve trestné minúty a duel dokončil s mínuskou. Anaheim zvíťazil nad St. Louis tesne 2:1, v oboch góloch Ducks mal prsty ich kapitán Ryan Getzlaf (1+1). Blues napriek prehre zostávajú na pozícii druhej voľnej karty v Západnej konferencii, pred deviatym Los Angeles majú náskok štyroch bodov.

NHL – sumáre:

PHILADELPHIA FLYERS – PITTSBURGH PENGUINS 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Góly: 21. Couturier (Weise, Schenn), 27. Simmonds (Gostisbehere, Provorov), 56. Giroux (Bellemare), 60. Weise (Schenn, Couturier). Brankári: Mason – Murray, strely na bránku: 28:23, 19.514 divákov.

CALGARY FLAMES – BOSTON BRUINS 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Góly: 10. Chiasson (Bouma, Stajan), 28. D. Hamilton – 12. Pastrňák (CHÁRA), 27. Marchand, 32. Backes (Krejčí), 44. Beleskey (Spooner, Stafford), 60. Pastrňák (Marchand, Bergeron). Brankári: Johnson – Chudobin, strely na bránku: 23:32, 18.892 divákov.

COLORADO AVALANCHE – DETROIT RED WINGS 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 33. Duchene (Landeskog, Ťutin), 44. Compher (Beauchemin), 46. Söderberg (Comeau, Mitchell) – 6. Athanasiou (Abdelkader, Larkin). Brankári: Pickard – Howard, strely na bránku: 29:28, 16.764 divákov.

ANAHEIM DUCKS – ST. LOUIS BLUES 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 6. Rakell (Getzlaf), 27. Getzlaf (Cogliano) – 51. Barbašev (Pääjärvi). Brankári: Bernier – Allen, strely na bránku: 22:27, 14.760 divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM