Ľubomír Hudačko Regióny Ostatné športy Rôzne Zo Slovenska

Niečo podobné len tak nezažijete: Na Sekčove sa bude korčuľovať nonstop 24 hodín!

Prídete pomôcť vytvoriť rekordy? V Prešove na Sekčove sa chystá nonstop 24 hodinové korčuľovanie. Pripravený bude aj zaujímavý program či súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Niečo podobné len tak nezažijete: Na Sekčove sa bude korčuľovať nonstop 24 hodín!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Začiatok spomínaného podujatia je naplánovaný na piatok 27. októbra o 11:00 hodine a koniec na sobotu 28.10. 11:00 hod.

Chcú vytvoriť dva rekordy

Akcia sa koná pri príležitosti 1. narodenín PSK Arény. Organizujú ju spoločnosť KEN-EX a Prešovský samosprávny kraj. „Korčuľovanie bude so vstupom zdarma. Cieľom tejto akcie je osláviť narodeniny PSK Arény, vytvoriť nový slovenský rekord a zároveň vyzvať najširšiu verejnosť k športovaniu,“ pozývajú organizátori.

Do akcie sa pritom môže zapojiť každý jednotlivec, deti, študenti a široká verejnosť. Zaregistrovať sa môžu aj rôzne organizácie a skupiny ako napríklad školy, škôlky, firmy, športové družstvá či športové kluby. „Počas celej akcie sa budeme snažiť vytvoriť dva rekordy a to v počte nakorčuľovaných kilometrov a v počte zúčastnených korčuliarov. Na priebeh celej akcie budú dohliadať dvaja komisári zo Slovenských rekordov,“ uviedli organizátori.

Podmienkou splnenia a potvrdenia rekordu je, aby počas 24 hodín bol nepretržite na ľadovej ploche aspoň jeden korčuliar. O každom účastníkovi vďaka elektronickému náramku sa bude vedieť, akú vzdialenosť odkorčuľoval.

Kultúrny program aj súťaže

Tí, ktorí sa nestihnú zaregistrovať vopred, majú možnosť tak učiniť na mieste. „Počas celej akcie je pripravený bohatý kultúrny program, stánky s občerstveným, zaujímavé súťaže. Veríme že sa nám to vďaka vám podarí a spolu vytvoríme dva nové slovenské rekordy a urobíme niečo pre svoje zdravie,“ doplnili ogranizátori.

Počas celého podujatia bude k dispozícii čaj zdarma a v čase 00:00–07:00 nápoj zdarma. Pre výhercu v počte nakorčuľovaných kilometrov je pripravený pobyt v hoteli v Tatranskej Lomnici. Takisto bude cena pripravená aj pre pre kolektív, ktorý nakorčuľuje najviac kilometrov. Účastníci, ktorí nebudú mať korčule, budú mať možnosť si ich zapožičať za 1,50 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM