Rastislav Búgel Hokej

Nitra neuspela v Košiciach: Rozhodli tri góly v samom závere

Prvú streleckú príležitosť mal útočník hostí Slovák už v 20. sekunde, ale Melicherčík si s jeho pokusom poradil. Košičania odpovedali viacerými strelami z väčších vzdialeností, ale aj Valent podržal svoj tím.

Ilustračný obrázok k článku Nitra neuspela v Košiciach: Rozhodli tri góly v samom závere
Zdroj: TASR

V 8. minúte hrali hostia presilovku, no najväčšiu šancu v nej mali paradoxne domáci. V prečíslení dvoch proti jednému Jenčík uprednostnil strelu pred prihrávkou Cebákovi. Bezgólové skóre platilo do 12. minúty. V nej Slovák z rohu klziska nahodil puk do bránkoviska domácich a dôsledný Laliberté využil nedôraz košickej obrany – 0:1. Vyrovnať mohol počas signalizovaného vylúčenia hostí Chovan, ale spomedzi kruhov trafil len Valenta.

Aj v prvých sekundách druhej časti bola k videniu sľubná príležitosť. Košičan Varga však zblízka nedostal puk do nitrianskej bránky. V 23. minúte mali domáci aj kus šťastia, keď puk podskakoval na bránkovej čiare a Melicherčík ho dostal do bezpečia v poslednom momente. Domáci sa nevedeli dostať do zvyčajného tempa, hostia naopak podnikali viacero nebezpečných útokov. V 35. minúte využil ideálnu prihrávku Bakera Pupák, ktorý svojím prvým gólom v sezóne upravil na 0:2. Zníženie mal v 38. minúte na hokejke Varga, ale v ideálnej pozícii ležiaceho Valenta neprekonal. Kŕč domácich strelcov potvrdil o minútu na to aj Jenčík, ktorý zblízka pohŕdol odkrytou bránkou.

Domáci sa kontaktného gólu dočkali v 45. minúte. Po Kutálkovom zaváhaní sa k puku dostal obranca Cebák, ktorý pred bránkou našiel nepokrytého Hrnku a ten zblízka pohodlne upravil na 2:1. Košičania v záverečných minútach tretej tretiny vystupňovali svoj tlak. V 58. minúte vybojoval Bartoš puk pre Spilara, ktorý strelou spoza hráča prekvapil Valenta – 2:2. Nitrania sa z vyrovnávajúceho gólu ani nestihli spamätať a inkasovali aj tretíkrát. Po akcii Jenčíka sa puk dostal za Valentov chrbát a o neprehľadnej situácii sa hlavný rozhodca Jonák poradil s videorozhodcom. Napokon bol z toho tretí gól Košíc, ktorého autorom bol opäť Spilar. Víťazstvo domácich poistil gólom do prázdnej bránky Varga. V gólovo bohatom závere zápasu sa do listiny strelcov zapísal aj Piačka, ktorý dorazil strelu Beneho – 4:3.

HC Košice – HK Nitra 4:3 (0:1, 0:1, 4:1)

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: „Videli sme výborný zápas. Dvakrát sme inkasovali, no až do poslednej chvíle sme verili, že to otočíme. Podali sme výborný výkon. Bojovali sme, nechali sme v hre srdiečko a sme radi, že sme zápas zvládli.“

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: „Bol to bojovný zápas dvoch vyrovnaných tímov. Dvojgólový náskok malo naše mužstvo zvládnuť lepšie. Zápas sme si za stavu 0:2 prehrali vlastnými chybami. Podľa optiky z našej striedačky vyzeral tretí inkasovaný gól ako vysokou hokejkou. Je to škoda, pretože doviezť body z Košíc je cenné pre psychiku každého tímu.“

Nitra neuspela v Košiciach: Rozhodli tri góly v samom závere
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM