Rastislav Búgel Hokej

Nitra pretrhla negatívnu sériu: Vyhrala na ľade Piešťan

V poradí 40. kolo najvyššej slovenskej hokejovej súťaže prinieslo zápas, v ktorom Nitra cestovala na ľad Piešťan. Corgoňom sa napokon podarilo prerušiť negatívnu sériu.

Ilustračný obrázok k článku Nitra pretrhla negatívnu sériu: Vyhrala na ľade Piešťan
Foto: Rastislav Búgel

Vo výbornej prvej tretine najskôr zvonili žrde po strele domáceho Mikulu a hosťujúceho Blackwatera a následne sa začali diať veci. Piešťany sa dostali do vedenia pri vlastnom oslabení, keď po buly mieril spomedzi kruhov presne Mikula. Nitrania však odpovedali v dvoch nasledujúcich presilovkách, keď sa z ľavej strany presadil na dvakrát Blackwater a pri druhej presilovke si z rovnakého miesta vychutnal Košarišťana aj Macík – 1:2.

V druhej časti začali mať postupne navrch Nitrania a Košarišťan musel niekoľkokrát svoje mužstvo podržať. V 32. minúte bol však aj on prikrátky, keď v závare pretlačil puk do jeho siete už ležiaci Bene – 1:3. V rýchlom hokeji nebolo o zaujímavé momenty núdza. Domáci mohli znížiť Salijim, ktorý naskočil z trestnej lavice a dostal sa do samostatného nájazdu, Valent si však s jeho pokusom bravúrne poradil.

Tretia časť výkonnostne zaostala za prvými dvomi a preto, že hostia vedomí si svojho náskoku sa až tak do šancí netlačili, skôr vyčkávali na chyby súpera, ktorému však nič nedovolili. Zaujímavá bola až záverečná päťminútovka. Najskôr putovali na trestnú lavicu domáci Brancis a hosťujúci Slovák a pri hre 4 na 4 zobral puk spoza vlastnej bránky Tibenský, prešiel cez všetkých hráčov Nitry a prekonal aj Valenta – 2:3. Gól ašpirujúci na zlatú helmu domácich povzbudil a počas záverečnej dve a polminútovky nepustili hostí z pásma, tí sa oslobodili iba dvakrát za cenu zakázaného uvoľnenia, ale nakoniec aj za obrovskej pomoci brankára Valenta víťazstvo ubránili.

ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM