Hokej

Nitra zvládla premiéru vo Vyšehradskom pohári: Do siete MAC Budapešť strelila 5 gólov

Počas prípravného obdobia Nitra nastúpila na svoj úvodný zápas nového Vyšehradského pohára. Prvým celkom, ktorý mal preveriť pripravenosť HK Nitra, sa stal maďarský tím MAC Budapešť.

Ilustračný obrázok k článku Nitra zvládla premiéru vo Vyšehradskom pohári: Do siete MAC Budapešť strelila 5 gólov
72
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Už od úvodu stretnutia bolo jasné, kto bude držať opraty zápasu. Už v štvrtej minúte vymyslel peknú akciu Judd Blackwater, ktorý prihrával nováčikovi Lucianimu, ktorý nemal problém prekonať hosťujúceho brankára (1:0). Do konca prvého dejstva sa presadil aj Štumpf, ktorý v 13. minúte posielal Nitru do dvojgólového vedenia.

V 28. minúte Nitra viedla už 3:0, postaral sa o to Korím. Hostia za desať minút zásluhou Tótha skorigovali výsledok na 3:1, no to bolo z ich strany všetko. O dve minúte neskôr pridal svoj druhý presný zásah Luciani (4:1) a na konečných 5:1 uzatváral Kutálek.

„Zápas sme mali jasne v rukách, aj keď niektoré veci mohli byť zrealizované lepšie. Ak by sme nemali ustráchanosť a nervozitu, mohli sme vyriešiť veľa vecí kvalitnejšie. Aj keď výsledok teší, v hre máme ešte čo zlepšovať. Súper svoju slabšiu taktickú kvalitu nahrádzal tvrdosťou a zvláštnymi zákrokmi. Som rád, že sa v tomto zápase nikto nezranil. Po výpadkoch Macíka, Tvrdoňa, ku ktorým musíme pripočítať aj akutálne zranenia Copea, či Milama, je jasné, že tím potrebujeme posilniť. Budeme chcieť hráča, ktorý do tímu prinesie kvalitu. Nebude to len doplnenie,“ povedal pre klubový web Andrej Kmeč.

HK Nitra – MAC Budapešť 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Góly: 4. Luciani, 13. Štumpf, 28. Korím, 40. Luciani, 51. Kutálek – 38. Tóth

Zostava HK Nitra: Hartzell – Mezei, Rais, Versteeg, Ordzovenský, Miroslav Pupák, Korím, Mich. Pupák, Kuzma – Šiška, Krištof, Štumpf – Luciani, Friedmann, Blackwater – Ručkay, Šille, Kutálek – Fominykh, Kollár, D. Konig

Diváci: 1582

Foto: Rastislav Búgel

Nitra zvládla premiéru vo Vyšehradskom pohári: Do siete MAC Budapešť strelila 5
72
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM