Rastislav Búgel Kultúra

Nitrianska tanečná skupina Phantoms Crew boduje v zahraničí: Dostala sa do semifinále poľského Talentu!

Nitra je plná talentovaných ľudí. Dokazuje to aj tanečná skupina Phantoms Crew, ktorá boduje v poľskej verzii televíznej šou. Prečítajte si, čo šikovní tanečníci prezradili o ich účinkovaní u našich severných susedov.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska tanečná skupina Phantoms Crew boduje v zahraničí: Dostala sa do semifinále poľského Talentu!
Zdroj: Dnes24.sk

Prečo práve poľský Talent?

Ako iste viete, máme skúsenosti s Česko-Slovensko má talent, kde sme sa v roku 2010 prebojovali až do semifinále. Vždy nás lákalo zahraničie, spoznávanie nových krajín a kultúr. To bol aj jeden z dôvodov skúsiť nejakú zahraničnú televíznu show. Preto sme sa v roku 2013 rozhodli skúsiť šťastie v poľskej televíznej show pre tanečníkov Got To Dance: Tylko Taniec, kde sme taktiež mali veľký úspech a dostali sme až do semifinále (top 27 účastníkov). Túto krajinu sme si obľúbili a chceli sme vyskúšať účinkovanie aj v súťaži iného formátu ako je MAM TALENT (Poľsko má talent). Aj napriek našej vyťaženosti a cestovaniu po svete sme predsa odhodlali tento rok zúčastniť práve tejto show v Poľsku.

Ako prebiehal kasting?

V prvom rade sme sa museli zúčastniť predkastingového výberu, ktorý sa konal v Zabrze ešte v máji tohto roku. Predkastingy prebiehali aj v ďalších poľských mestách ale pre nás najideálnejšie bolo práve toto mesto. Po vystúpení pred režisérom a produkciou, sme dostali správu, ktorá nás oboznámila o postupe do divadelného kastingu pred kamery a porotu v Katowiciach. Kasting pred porotou prebiehal celý deň od skorých ranných hodín. Pred porotu sme sa dostali až vo večerných hodinách, po absolvovaní všetkých rozhovorov, generálok a natáčania video dokrútok o našej skupine.

Čo ste Poliakom predviedli?

Porote a publiku sme predviedli jednu z našich osvedčených choreografií, ktorá pozostáva z rôznych tanečných štýlov, akrobatických prvkov a humorných scén. Choreografia má názov Level Up! a prezentovali sme sa ňou už na viacerých svetových podujatiach ako napríklad na prestížnom World of Dance v Berlíne.

Aké boli pocity po „3-krát“ áno?

Nato, že sme boli v cudzej krajine, vôbec sme nemali taký pocit. Publikum aj televízny štáb si nás uctili už od prvého príchodu až po porotcovský verdikt. V show MAM TALENT! sme si získali poľské publikum, ktoré nám počas divadelného kastingu darovalo standing-ovation. Tiež sme zožali slová chvály aj od porotcov show v zložení Agnieszka Chylińska, Małgorzata Foremniak a Agustin Egurrola. Pochvaľoval si najmä tanečník a choreograf Agustin, ktorý okomentoval naše vystúpenie takto: "Skvelá energia, veľmi dobrá choreografia a vytancovali ste každý beat v hudbe. A to bolo super! " Porota nám zariadila postup do ďalšieho kola, keď naše vystúpenie ohodnotila verdiktom – 3 x ÁNO.

Čo vás teraz čaká?

Čaká nás ešte veľa prepotených tréningov, keďže Phantoms Crew sa vďaka porote a diváckym ohlasom podarilo prebojovať až do semifinále show, kde sa stretne 40 najlepších z tohto roku v 5 semifinálových kolách. Momentálne sa pripravujeme na svoj semifinálový živý vstup vo Varšave, ktorý sa bude vysielať 14.11.2015 na televíznej stanici TVN. Tým pádom robíme skvelú vizitku nášmu menu a taktiež aj Slovenskej republike.

Kde prebiehalo kolo, na ktorom ste sa zúčastnili?

Kastingové kolo prebiehalo v Katowiciach presnejšie v budove Teatr Śląski.

Aké sú vaše dojmy z Poľska?

Ako sme už spomínali, túto krajinu sme si obľúbili. Neboli sme tu po prvý krát a dúfame, že ani posledný. Po minulé roky sme stihli navštíviť aj hlavné mesto Varšavu, kde sme si popozerali rôzne pamiatky a oboznámili sa s históriou Poľska. V Poľsku máme aj mnoho známych ľudí, s ktorými sme doteraz v kontakte a ktorí nám aj pomáhajú s prekladom z poľského jazyka ak je to nutné.

A čo reakcie? Sú pozitívne u publika/porot­cov?

Po odvysielaní nášho vystúpenia sa nám dostalo aj veľa pozitívnych ohlasov zo strany verejnosti. Veľa ľudí sa začalo pridávať na náš fanpage na Facebooku, písali nám správy, komentovali fotky. Naše vystúpenie komentovali slovami ako napríklad: Musíte to vyhrať! Mali ste dostať zlatý bzučiak! Majstrovstvo a podobne. Veľmi nás to teší a sme milo prekvapení, nečakali sme takú vlnu pozitívnych ohlasov, keďže nie sme v rodnej krajine. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať všetkým tým, ktorí nás podporujú a vyjadrujú nám svoje sympatie.

Video z pôsobenia v poľskej šou nájdete po kliknutí SEM!

Viac informácií z prostredia tanečnej skupiny nájdete na FB profile Phantoms Crew.

Foto: Phantoms Crew

Nitrianska tanečná skupina Phantoms Crew boduje v zahraničí: Dostala sa do semif
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM