Erik Bojničan Regióny Rôzne

Noc hradov a zrúcanín na Katarínke: Sprevádzanie za svetla lampášov a fakieľ

Zaujímavé podujatie na obľúbenej Katarínke sa blíži. Čo všetko tam môžete zažiť počas Noci hradov a zrúcanín?

Ilustračný obrázok k článku Noc hradov a zrúcanín na Katarínke: Sprevádzanie za svetla lampášov a fakieľ
Zdroj: TASR

V sobotu 19. augusta 2017 otvorí svoje ruiny pre verejnosť Kostol a Kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej v blízkosti Dechtíc. Stane sa tak pri príležitosti podujatia Noc hradov a zrúcanín, do ktorého sa už tradične zapája. Na Slovensku toto podujatie organizuje združenie Zachráňme hrady.

Podujatie Noc hradov a zrúcanín na Katarínke, ako uvádzajú organizátori otvorí svätá omša so začiatkom o 18.45 hod. pod holým nebom priamo v lodi Kostola a Kláštora. Po sv. omši približne o 20.00 hod. čaká návštevníkov barokový koncert v podaní dvoch mladých umelcov Adama Štefunka a Michala Klasa.

Po ukončení koncertu začne podľa organizátorov nasledujúci program približne 21. hodinou. K záverečnému programu bude neodmysliteľne patriť občerstvenie v podaní mastných chlebov s cibuľou, nočné sprevádzanie Katarínkou za svetla lampášov, fakieľ a sviečok.

Pokiaľ sa na Katarínku vyberiete, môžete ísť pešo, po vyznačených a vysvietených turistických trasách z okolitých obcí Naháč, Dechtice, alebo Dobrá voda. Zároveň je podľa organizátorov možné využiť aj odstavné parkovisko pod Katarínkou, na ktoré sa dá dostať odbočkou medzi obcami Naháč a Dechtice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM