Anton Hrachovský Krimi

Nočný zásah horských záchranárov: Pátrali po Poliakoch stratených v Malej Fatre

Horskí záchranári z Malej Fatry sa v nočných hodinách vydali hľadať dvoch poľských turistov. Tí vo veľmi nepriaznivých poveternostných podmienkach uviazli na horskom hrebeni.

Ilustračný obrázok k článku Nočný zásah horských záchranárov: Pátrali po Poliakoch stratených v Malej Fatre
Zdroj: TASR

Horskí záchranári z Malej Fatry sa v nočných hodinách vydali hľadať dvoch poľských turistov, ktorí vo veľmi nepriaznivých poveternostných podmienkach uviazli na hrebeni, neďaleko hrany pod Veľkým Kriváňom v smere na vrch Pekelník. O udalosti TASR informovalo operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

Úspešná záchranárska misia

Na základe získaných GPS súradníc odišli horskí záchranári Poliakom na pomoc v sobotu (17. 3.) krátko pred 23. hodinou. Do Snilovského sedla sa vyviezli pomocou mimoriadne spustenej lanovky, odtiaľ pokračovali pozemne k turistom, ktorých úspešne lokalizovali.

„Vyčerpaným a podchladeným mužom – otcovi so synom vo veku 46 a 23 rokov poskytli prvú pomoc, zateplili ich, podali im teplé tekutiny a keď sa cítili lepšie, začali s nimi postupovať späť do Snilovského sedla,“ informovalo operačné stredisko HZS. Následne mužov zviezli lanovkou do Vrátnej, odtiaľ terénnym vozidlom do Domu HZS, kde bola záchranná akcia o druhej hodine ráno ukončená.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM