Jakub Forgács Hokej

Noronen sa pod Urpínom dlho neohrial: Zvrat pár hodín po podpise zmluvy

Ako rýchlo prišiel do Banskej Bystrice, tak aj odchádza. Fínsky brankár Mika Noronen, ktorý mal posilniť káder baranov, si svoje pôsobenie pod Urpínom rýchlo rozmyslel. Aký mal na to dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Noronen sa pod Urpínom dlho neohrial: Zvrat pár hodín po podpise zmluvy
Zdroj: TASR

Skúsený hokejový brankár Mika Noronen napokon neoblečie dres extraligovej Banskej Bystrice. Ako informovalo stredajšie vydanie denníka Šport, Fín (35) si to niekoľko hodín po podpise kontraktu s funkcionármi HC'05 rozmyslel a klub neposilní. Ako hlavný dôvod uviedol, že sa necíti byť pripravený, aby rovno naskočil do play off slovenskej extraligy.

„Barani“ hľadajú nového muža v maske po tom, čo minulý týždeň uvoľnili Miiku Wiikmana, svoju jednotku na začiatku sezóny. Noronen, bývalý brankár Buffala a Vancouveru, v tejto sezóne ešte nikde nechytal, vedenie Banskej Bystrice napriek tomu vkladalo do neho veľké nádeje. V klube mal vytvoriť brankársky tandem s Andrejom Košarišťanom, čo sa však napokon nestane.

Noronena v roku 1997 draftovalo v 1. kole z 21. miesta Buffalo Sabres, v ktorého drese odchytal v NHL päť sezón v rokoch 2000–2006. V zámorskej profilige pôsobil krátko aj vo Vancouveri Canucks. Neskôr chytal v ruských tímoch AK Bars Kazaň a Torpedo Nižnij Novgorod, potom strávil štyri a pol sezóny vo Švédsku a vo Fínsku. V uplynulom ročníku chytal vo švajčiarskom Davose a nemeckom EHC Mníchov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM