Kristína Kožiaková Regióny

Nová atrakcia sa stane už čoskoro realitou: Prvá vyhliadková veža na Horehroní!

Správa, ktorá poteší našinca aj turistov. Horehronie bude mať prvú vyhliadkovú vežu. Kochať sa budeme môcť panorámou Nízkych Tatier z desaťmetrovej výšky. Kedy sa začne s výstavbou a kde sa bude nachádzať?

Ilustračný obrázok k článku Nová atrakcia sa stane už čoskoro realitou: Prvá vyhliadková veža na Horehroní!
Zdroj: Klaster Horehronie

„Prvá vyhliadková veža na Horehroní sa stane čoskoro realitou! Pod pracovným názvom „Vyhliadková veža – Tále“ začne v najbližších týždňoch výstavba novej atrakcie pre turistov,“ prezradil pre redakciu Brezno24 výkonný riaditeľ Klastra Horehronie Milan Gemzický.

Výhľad z desiatich metrov

Veža by sa, podľa jeho slov, mala nachádzať nad lyžiarskym strediskom Ski Tále a bude poskytovať nielen výhľad na panorámu Nízkych Tatier s majestátnym Chopkom, ale aj na krásne okolie.

„S výškou bezmála desať metrov bude táto veža určite najvyššia v regióne. Už len preto, že bude prvá a jediná, čo však nebude dlho trvať. Našim cieľom je výstavba viacerých vyhliadkových veží po celom regióne,“ dopĺňa riaditeľ.

Veža sa má stať cieľom turistiky a cykloturistiky v regióne, nachádzať sa bude blízko existujúcej cyklotrasy a okrem výhľadu ponúkne prostredníctvom informačných tabúľ aj všetky potrebné informácie o atraktivitách v tejto oblasti. Vraj bude dokonale zapadať do konceptu cykloturistiky a ponuky požičovne bicyklov a elektrobicyklov, ktorú Klaster Horehronie prevádzkuje.

"Ak môže región Horehronie na niečom profitovať, tak to bude to správne „predanie“ našej krásnej prírody, a to prostredníctvom kvalitných služieb,"myslí si Gemzický.

Súčasťou cyklotrás

„Už teraz náš región disponuje viac ako 700 kilometrami značených cyklotrás a tento počet určite nie je konečný. Enormný nárast cyklotrás neplánujeme, ale potrebujeme súčasnú sieť skvalitniť. Podstatne vo väčšej miere ponúkneme okolité cyklotrasy, v oblasti Mýta pod Ďumbierom, Čertovice až na Braväcovo a opačným smerom na Brezno, Bystrú, Tále a na Krpáčovo, ktoré budú naviazané aj na pripravovanú vežu,“ konkretizuje ďalšie plány v cestovnom ruchu.

Výška investície, ako nám prezradil riaditeľ, bude 15 000 eur, vrátane informačných tabúľ a chodníku ku veži.

„Banskobystrický samosprávny kraj prispel na túto investíciu sumou 8 300 eur, čo je 55% z celkovej investície. Ostatné výdavky uhradí oblastná organizácia cestovného ruchu Nízke Tatry juh, ktorej je Klaster Horehronie zakladateľom,“ dodal na záver riaditeľ.

Môže vás zaujímať:

Krásna akcia venovaná Zemi: Príkladom idú práve najmenší, FOTO

Máme unikátne VIDEÁ, ktoré musí poznať svet: Pozretí majú dosť, ale toto by vraj ešte pomohlo, Horehronci poďme na to!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM