Krimi

Nová finta podvodníkov: Tento raz si vymysleli televízny scenár

Ani sviatky a duchovno zrejme nepohnú svedomím podvodníkov. Polícia informuje verejnosť o ich novej finte. Na pozore by sa mali mať hlavne starší ľudia.

Ilustračný obrázok k článku Nová finta podvodníkov: Tento raz si vymysleli televízny scenár
Zdroj: TASR

Zlodeji si podľa košického krajského hovorcu príslušníkov zákona, Alexandra Szabóa, našli ďalší trik, ktorý súvisí s prichádzajúcou zmenou týkajúcej sa televízie.

„Presvedčila sa o tom aj 84-ročná dôchodkyňa z Košíc. Doposiaľ neznámy páchateľ jej v stredu (21.12.) v popoludní zaklopal na dvere. Predstieral, že priniesol z mestského úradu preplatok za káblovú televíziu v súvislosti s ukončením terestriálneho vysielania jednej z komerčných staníc,“ uviedol Szabó.

„Vpustila ho do bytu. Muž jej ponúkol skontrolovať naladenie. Zároveň jej dával 20-eurovú bankovku s tým, aby mu vydala tri eurá. Porozhliadol sa po byte a po vytipovaní miest, kde by si mohla dôchodkyňa uschovávať peniaze, ju poprosil o pohár vody. Využil jej neprítomnosť a z knihovníčky umiestnenej v spálni odcudzil finančnú hotovosť vo výške približne dvetisíc eur,“ pokračoval hovorca s tým, že muž následne nepozorovane odišiel. Polícia po ňom pátra.

Muž bol bol vo veku 30 až 36 rokov, je vysoký asi 180 cm, strednej postavy a oblečenú mal modrú bundu s bielymi pásikmi a modrú čiapku. „V prípade vypátrania a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ zakončil hovorca.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM