Barbara Dallosová Regióny

Nová stavba v žiarskom parku? Mesto chce vyhovieť snúbencom

V historickom parku sa chce brať čoraz viac párov. Žiarska radnica preto zvažuje špeciálnu stavbu.

Ilustračný obrázok k článku Nová stavba v žiarskom parku? Mesto chce vyhovieť snúbencom
Zdroj: TASR

V Žiari nad Hronom je vychyteným miestom na sobáše vonku Park Štefana Moysesa. Letné obrady v krásnom prostredí historického parku pod košatými storočnými lipami majú svoje nenapodobiteľné čaro. Záujem snúbencov o takýto sobáš stúpa. Svadba pod holým nebom je to však doslova. V parku na tento účel nie je vybudované žiadne stále prístrešie.

Snúbenci majú záujem

Na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (1.12.) na to upozornila poslankyňa Veronika Balážová. ,,Chcela by som pána primátora poprosiť, či by nebolo možné v tejto veci v budúcom roku niečo urobiť. Mala by to byť investícia vo výške 1 200 až 1 500 eur, nie je to tak veľa," uviedla na rokovaní Balážová. Veronika Balážová patrí medzi poslancov, ktorí robia civilné sobáše a ako doplnila, skúsenosť má už aj s obradom v parku.

,,V parku sa robia sobáše, kde je veľký počet svadobných hostí. Robila som si už taký prieskum, ako mi povedala aj pani Hlôšková zo ZPOZ-u, už teraz máme prihlásené štyri páry snúbencov, ktorí majú od jari záujem o takýto sobáš a ďalší pár sa už o tejto možnosti informoval. Bola by to taká rarita mať takýto altánok a boli by sme opäť v niečom popredu," odôvodnila poslankyňa.

V pavilóniku sa sobášiť nebude

Ako reagoval primátor Peter Antal, mesto sa už takouto stavbou zaoberá. ,,Prisľúbil som to, aj sme našli typ drevostavby, ktorá by tam mohla stáť," uviedol s tým, že radnica sa tejto veci bude venovať.

Podľa primátora prišiel v tento súvislosti na pretras i historický pavilónik, ktorý mesto plánuje rekonštruovať a sfunkčniť. Plánom je využívať ho po rekonštrukcii na malé kultúrne podujatia a vytvoriť v ňom stálu expozíciu. Na sobáše ale pravdepodobne slúžiť nebude. ,,Ukázalo sa však, že ten domček na to nie je vhodný, najmä kvôli jeho kapacite a počtu svadobných hostí," uzavrel primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM