Jakub Forgács Zo Slovenska

Nové info o presune vojenského konvoja USA cez naše územie: Čo prezradila hovorkyňa americkej ambasády?

Cez naše územie sa bude už o pár dní presúvať americký vojenský konvoj. Tvoriť by ho malo približne 100 až 150 kusov techniky a niekoľko stoviek ľudí. Čo prezradila hovorkyňa americkej ambasády?

Ilustračný obrázok k článku Nové info o presune vojenského konvoja USA cez naše územie: Čo prezradila hovorkyňa americkej ambasády?
Zdroj: TASR

Vozidlá, ktoré budú súčasťou amerického vojenského konvoja, si bude môcť prezrieť aj verejnosť. Uviedla to hovorkyňa americkej ambasády Stephanie Fitzmaurice s tým, že bližšie informácie o prechode konvoja cez územie Slovenska budú známe koncom tohto týždňa.

Americký vojenský konvoj, ktorý sa bude presúvať z Nemecka na aliančné cvičenie do Maďarska, by malo tvoriť približne 100 až 150 kusov techniky a 500 ľudí. Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim v auguste uviedol, že vojsko sa bude presúvať v časovom úseku od 12. do 19. septembra s tým, že presný termín i trasa sú otázkou ďalšieho plánovania.

Súčasťou konvoja budú kolesové obrnené vozidlá. Malo by ísť o transportéry radu Stryker, ktoré boli súčasťou aj marcovej tzv. Dragúnskej jazdy. Vtedy armádne vozidlá s vojakmi prešli takmer 2000 kilometrov dlhú trasu z Estónska do nemeckého Vilsecku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM