Barbara Dallosová Šport

Nové info o rekonštrukcii futbalového štadióna: Futbalový zväz pomôže, má však podmienku! VIDEO

O premene futbalového štadióna, ktorý primátor pred časom nazval spartakiádnym, sa v meste hovorí už niekoľko týždňov. Dotáciu prisľúbil Slovenský futbalový zväz (SFZ), od štadiónu ale aj niečo čaká.

Ilustračný obrázok k článku Nové info o rekonštrukcii futbalového štadióna: Futbalový zväz pomôže, má však podmienku! VIDEO
Zdroj: TASR

Státisíce eur mali skončiť na Orave, tam však dotáciu odmietli. Žiarska samospráva figurovala ako náhradník, peniaze od SFZ by teda mali poslúžiť nášmu futbalového štadiónu.

Mesto by malo na účel rekonštrukcie získať dotáciu od štátu vo výške 750 000 eur. V štátnom programe na obnovu futbalových štadiónov bolo naše mesto tzv. náhradníkom, dotáciu by malo dostať potom, čo ju odmietlo mesto Dolný Kubín. Písali sme tu: Spartakiádnemu športovisku odzvoní: Primátor Antal o rekonštrukcii futbalového štadióna, čo bude inak?

Ako na zasadnutí Mestského zastupiteľstva (28.1.) uviedol riaditeľ mestskej eseročky Technické služby Igor Rozenberg, ktorá má rekonštrukciu realizovať, projekt je už schválený. SFZ mal k nemu niekoľko pripomienok, podľa Rozenberga šlo len o kozmetické úpravy.

Technické služby teraz môžu pristúpiť k podpísaniu rámcovej zmluvy s SZF, podmienkou však je, že SFZ bude mať na využívanie štadióna nárok.

,,Podmienkou je zriadiť vecné bremeno, že umožníme SFZ počas 20 rokov usporadúvať zápasy vyššej kategórie v rozsahu 10 zápasov za rok. Je to pre nás dobre, že nám sem prídu tímy a bude sa tu hrávať, ale štadión musíme poskytnúť bezplatne," predniesol na zastupiteľstve Rozenberg.

Viac o projekte rekonštrukcie futbalového štadióna a komunikácii mestskej eseročky so SZF si pozrite vo videu. Hovorí konateľ Technických služieb Emil Vozár.

Foto: ilustračné

Emil Vozár o plánovanej rekonštrukcii futbalového štadióna
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM