Zuzana Gadušová Správy

Nové info o vianočných trhoch v Žiline: Predajcovia sú už vybraní, toľkoto zacvakajú za stánky...

V meste sa už maká na príprave vianočných trhov. Na radnici prebehla elektronická aukcia na výber predajcov občerstvenia.

Ilustračný obrázok k článku Nové info o vianočných trhoch v Žiline: Predajcovia sú už vybraní, toľkoto zacvakajú za stánky...
Zdroj: Dnes24.sk

Dražil sa predaj občerstvenia v siedmich stánkoch na Mariánskom námestí a štyroch predajných miest na Námestí Andreja Hlinku. „Celkovo sa prihlásilo 26 záujemcov, úspešných 11 uchádzačov zaplatí Mestu celkovo 111 774 €. Vianočné trhy v Žiline budú tradične prebiehať na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2014. Predajcovia občerstvenia majú možnosť predĺžiť predaj až do 2. januára 2015,“ informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Záujemci zaplatili aj 13 000 eur za stánok

Stánky sa vydražili v takýchto sumách. „Sedem stánkov bolo vydražených v sumách od 10 520 až 13 000 €. Celková suma za tieto stánky je 84 124 €. Do aukcie na Námestí Andreja Hlinku sa prihlásilo deväť záujemcov. Štyri stánky boli vydražené v sumách od 6 500 až 7 500 €. Celková suma za tieto stánky je 27 650 €,“ vysvetlil hovorca mesta Pavol Čorba.

Elektronicka dražba bola dobrým rozhodnitím

*** „Elektronická dražba vybrala predajcov občerstvenia a sú s ňou dobré skúsenosti aj v iných slovenských mestách. Takáto aukcia zabraňuje akémukoľvek náznaku korupcie. Predajné miesta boli vydražené spolu za 111 774 €, čo potvrdzuje, že uskutočniť elektronickú dražbu bolo správnym rozhodnutím. Prirodzene, účastníci aukcie museli spĺňať kritériá, ktoré boli zverejnené vopred,“*** skonštatoval primátor mesta Žilina Igor Choma.

Foto: Pavol Čorba

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM