Barbara Dallosová Krimi

Nové INFO od policajtov o nehode autobusu v Jastrabej: Teo (18) nezvládol zákrutu! FOTO z miesta

Zrážka autobusu a osobného auta, ktorá si vyžiadala niekoľko zranených, sa odohrala v obci Jastrabá. V pohotovosti boli policajti i záchranné zložky, pomáhal i vrtuľník. Čo sa vlastne stalo?

Ilustračný obrázok k článku Nové INFO od policajtov o nehode autobusu v Jastrabej: Teo (18) nezvládol zákrutu! FOTO z miesta
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako sme vás informovali, zrážka autobusu a osobného auta (29.6.) v neďalekej obci si vyžiadala niekoľko zranených. Zasahovali policajti, hasiči i záchranári.

Plnoletý bol len vodič

,,Podľa doterajšieho objasňovania, 18-ročný vodič osobného motorového vozidla Škoda Felícia viedol vozidlo v smere od Jastrabej na Trnavú Horu, pričom po výjazde z pravotočivej zákruty prešiel z doposiaľ nezistených príčin do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim autobusom, ktoré viedol 57-ročný vodič, ktorý následne po kontakte s vozidlom zišiel vpravo mimo vozovku, kde zostal autobus prevrátený na pravom boku," opisuje udalosť hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Petra Kováčiková.

Ako potvrdila hovorkyňa, nehoda si vyžiadala niekoľko zranených osôb. Vážne zranená bola posádka osobného vozidla, z ktorej plntoletý bol len šofér, 18-ročný Teodor.

,,Vodič osobného auta bol so zraneniami prevezený do zvolenskej nemocnice. Jeho, iba 14-ročnú spolujazdkyňu z miesta nehody prevážala s vážnymi zraneniami letecká záchranná služba do banskobystrickej nemocnice. Vo vozidle sa v čase nehody nachádzal aj 17-ročný Dávid, ktorý takisto utrpel ťažké zranenia," hovorí Kováčiková o zraneniach mladej posádky Felície.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie

Podľa slov hovorkyne bolo v čase zrážky v autobuse nachádzalo 10 osôb, z ktorých sa jedna osoba zranila ťažko a tri osoby utrpeli ľahké zranenia. Celková škoda na vozidlách sa vyšplhala na približne 10 500 eur. Felícia bola po nehode zaistená pre účely ďalšieho vyšetrovania. ,,Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal v súvislosti s dopravnou nehodou trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti vzniku dopravnej nehody sú predmetom jej ďalšieho objasňovania," dodala hovorkyňa.

FOTO z miesta: Zrážka autobusu a auta v Jastrabej
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM