Peter Klimant Správy

Nové info týkajúce sa nemocnice v Moravciach: Balážová priznala, že mesto rokuje s potencionálnymi partnermi!

Zlatomoravecká mestská nemocnica v súčasnosti zápasí s neľahkou finančnou situáciou. Zastupujúca primátorka Marta Balážová vidí riešenie v získaní strategického partnera. Priznala, že mesto už rokuje s dvoma firmami.

Ilustračný obrázok k článku Nové info týkajúce sa nemocnice v Moravciach: Balážová priznala, že mesto rokuje s potencionálnymi partnermi!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoravecká mestská nemocnica zápasí s finančnými ťažkosťami. Vyplýva to zo správy, ktorú predniesla nová riaditeľka nemocnice Nina Horniaková na minulotýždňovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. "Reálne naozaj hrozí to, že nemocnica nebude môcť poskytnúť zdravotnú starostlivosť,“ upozorňovala riaditeľka.

K téme nemocnice sa vyjadrila i zastupujúca primátorka Marta Balážová, ktorá priznala, že mesto samotné zrejme nezvládne riešiť dlhy tohto špitálu. „Tá nemocnica má tie veľké dlhy, mesto to asi zo svojich už celkom neutiahne, takže musíme hľadať nejakého strategického partnera,“ vyjadrila sa Marta Balážová, podľa ktorej má mesto eminentný záujem o to, aby zdravotná starostlivosť v Mestskej nemocnici ostala i naďalej.

Balážová zároveň priznala, že mesto už rokujem s potencionálnym novým partnerom. „Momentálne rokujeme s nejakými firmami, ktoré chcú prevádzkovať zdravotnú starostlivosť v našej nemocnici, teda je to firma Agel a ohlásila sa aj ďalšia firma. V podstate firma Agel tu už bola, čiže čakáme na ich vyjadrenie a budeme občanov informovať,“ povedala. Celú vec budeme naďalej sledovať aj my a o všetkých novinkách vás budeme informovať.

Môže vás zaujímať:

Záhradnícke a Technické služby mesta: Kedy sa dočkáme ich zlúčenia do jedného podniku?

V Moravciach si po novom priplatíme: Poslanci schválili zvýšenie dane z nehnuteľností!

Koľko bude mesačne brať zastupujúca primátorka v Moravciach? Balážová bude dostávať len základný plat!

Na fotke: Marta Balážová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM