Regióny Práca Zo Slovenska

Nové pracovné miesta? Firma chce v Humennom postaviť výrobnú halu

Humenskí poslanci odklepli zámer dlhodobo prenajať pozemok v miestnom Priemyselnom parku Guttmanovo. Investor tu chce postaviť priemyselnú halu.

Ilustračný obrázok k článku Nové pracovné miesta? Firma chce v Humennom postaviť výrobnú halu
Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z úvodných bodov piatkového rokovania poslancov Mestského zastupiteľstva v Humennom bolo schvaľovanie zámeru dlhodobého prenájmu pozemku v Priemyselnom parku Guttmanovo pre spoločnosť NASA plast, na 20 rokov a za cenu 0,50 eur za meter štvorcový na rok. Uvedená firma, zaoberajúca sa najmä výrobou tovarov z plastov a gumy, chce na predmetnom pozemku postaviť priemyselnú halu.

Po pomerne dlhej diskusii poslanci zámer prenájmu napokon potrebnou trojpätinovou väčšinou schválili. Z prítomných bolo 17 poslancov za, jeden sa zdržal a traja boli proti. Najviac znejúcim argumentom poslancov v rozprave proti schváleniu bola nízka cena za prenájom. Naopak, poslanci za schválenie zámeru prenajať požadovaný pozemok protiargumentovali dlhoročným neúspechom v snahe prenajať voľné pozemky v priemyselnom parku, tým vznikajúcimi nákladmi pre mesto a tiež novými pracovnými príležitosťami pre Humenčanov.

„Spoločnosť by chcela ešte tento rok začať so stavbou haly v PP Guttmanovo a na jar budúceho roka spustiť výrobu. Celkovo má spoločnosť záujem o pozemok s rozlohou 5 269 metrov štvorcových. Pri výbere zamestnancov by sa chceli sústreďovať najmä na ľudí z Humenného a blízkeho okolia,“ uvádza sa v dôvodovej správe, ktorú mali poslanci počas rokovania k dispozícii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM