Aktualizované Anton Hrachovský Hokej

Nové Zámky začali proti Bardejovu vo veľkom štýle, potom však prišiel šok!

Hokejisti Nových Zámkov privítali v 5. kole baráže o účasť v Tipsport lige na domácom ľade Bardejov. Už tradičný tohtosezónny súper zeleno-bielych však skrižil domácim hokejistom plány na trojbodový zisk.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky začali proti Bardejovu vo veľkom štýle, potom však prišiel šok!
Zdroj: TASR

Hokejisti HC Nové Zámky stratili prvé body v baráži o Tipsport Ligu. V utorkovom stretnutí prehrali na domácom ľade s HC 46 Bardejov 2:4. Na čelo poradia sa tak dostali Bardejovčania, ktorí majú aktuálne na konte sedem bodov. Nové Zámky sú druhé (6 bodov), tretia priečka patrí Piešťanom (2 body).

Po jednozápasovej pauze sa objavil v bráne Nových Zámkov Matej Kristín, ktorý naposledy vychytal v Bardejove výhru 2:1.

Nedáš – dostaneš, a to hneď dvakrát

Duel finalistov 1. hokejovej ligy odštartoval vo vysokom tempe, ktoré udával predovšetkým hráči domáceho celku. Už po niekoľkých sekundách mohol dvakrát zakončovať Novák, no v rozhodujúcich chvíľach mu puk ušiel. Následne pohrozil domáci Svoboda, ktorý sa z pravého krídla natlačil pred Sabola, no ani jeho zakončenie ani dorážka Frolíka neskončili v bráne. V 4. minúte sa v obrovskej šanci ocitol ´Zámčan´ Opalek, no z prvej nedokázal prekonať Sabola. Nasledovala Havlíkova bomba od modrej, opäť však zasiahol bardejovský gólman. O minútu neskôr prepadli hostia pri rozohrávke na vlastnej modrej, do útoku sa vyrútila novozámocká trojica Havlík, Dubec, Komínek, akciu však prekombinovali a Dubec zakončil iba do Sabola. V tejto fáze hry dominovalo jediné mužstvo a vyzeralo to, že gól v bardejovskej sieti je len otázkou času. V 8. minúte však stíchol celý štadión, to sa za Kristínovou bránou uvoľnil Ščurko a zadovkou našiel pred bránou Šimčáka, ktorý pohotovo zavesil do vinkla. O dve minúty sa situácia takmer zopakovala, teraz však Kristín skvele lapil puk do lapačky. Niekoľko sekúnd nato prišla tretia – navlas rovnaká situácia, Bardejovčan Mikolášek našiel spoza brány Lineta, ktorý si nakorčuľoval medzi kruhy a príklepom nedal Kristínovi šancu – 2:0 pre Bardejov. Tréner domácich na zareagoval oddychovým časom a do brány poslal Jána Chovana. Rozbehnutých hostí zbrzdilo oslabenie, no Zámčania nedokázali pretaviť početnú výhodu na gól. V 13. minúte to dobre skúšal tesne nad ľadom Čaládi, no tesne minul Sabolovu žrď. V závere tretiny sa do šancí dostali domáci Kousalík, Dubec a Novák, no skóre sa už nezmenilo.

Dubecovo zníženie

Úvod druhej tretiny sa niesol v znamení nepresností na oboch stranách. V 24. minúte sa pred Sabola dobre natlačil Hudec, no celú akciu zhatilo posunutie brány. Po skrumáži pred Sabolovou bránou sa v 26. minúte presadil kapitán Novozámčanov Marek Dubec a štadión zažil obrovský výbuch radosti. V týchto fázach hry tempo opäť mierne opadlo a v hre oboch tímov sa vyskytlo viacero chýb. V 36. minúte sa pred Sabola predral po ľavom krídle Hudec, no hosťujúci Pichnarčík ho odstavil telom. Následne sa neujali strely Čáladiho ani Nováka v presilovke. Nepochodil ani Zlocha a tak sa išlo do kabín za stavu 2:1 pre Bardejov.

S postupom času pribúdala nervozita

Záverečnú tretinu odštartovali domáci presilovkou, strely Kousalíka a Hudeca sa však neujali. Rovnako pochodil Havlík, jeho tvrdú strelu vyrazil Sabol ramenom. V 46. minúte mal na hokejke tutovku Novák, Sabol sa však bleskurýchle presunul a šancu zmaril. O tri minúty neskôr predviedol svoje šikovné ruky Hudec, no opäť stroskotal na výbornom Sabolovi. Na druhej strane sa vyrútili na Chovana traja Bardejovčania, Mikolášek mal pred sebou odkrytú bránu, no Chovan predviedol zákrok ako z NHL a držal si čisté konto. V nasledujúcich minútach pribúdala ľade nervozita a vylučovalo sa na oboch stranách. Päť minút pred koncom sa ocitol vo výbornej šanci Havlík po krásnej krížnej prihrávke Hudeca, Sabol bol však na mieste. Vzápätí prišiel trest na druhej strane, spoza Chovanovej brány vykorčuľoval Solomončak, našiel Cútta a ten zakončil presne pod brvno. V 57. minúte odvolal domáci tréner Chovana z brány, čo po necelej minúte využil Linet a zvýšil na 4:1 pre Bardejov. V záverečných sekundách sa ešte v presilovke presadil domáci Hudec a upravil skóre na konečných 2:4 z pohľadu Novozámčanov.

Play-out Tipsport ligy, 5. kolo
HC Nové Zámky – HC 46 Bardejov 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Góly: 26. Dubec (Komínek, Baron), 60. M. Hudec (Martin Chovan, L. Novák) – 8. D. Šimčák (Ščurko, Jokeľ), 10. Linet (Mikolášek, Ihnaťo), 56. Cútt (Solomončak, Pichnarčík), 58. Linet Vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga, Jonák – Stanzel, Synek, strely na bránu: 26:27, divákov: 2 480

Zostavy:
Nové Zámky: M. Kristín (10. J. Chovan) – Martin Chovan, Ďurčo, Jakovlevs, J. Reichel, Kousalík, Opalek, Baron – Podstavek, J. Svoboda, Martin Frolík – Havlík, M. Hudec, L. Novák – Dubec, Čaládi, Komínek – T. Török, J. Zlocha, Korytko – Hegyi
Bardejov: R. Sabol – Valjent, Loydl, M. Bednár, Valentín, Pichnarčík, Polaček, Česelka, F. Vaško – Marcel Baláž, Kalináč, O. Gmitter – Solomončak, Cútt, Fajčák – Mikolášek, Linet, Ihnaťo – Jokeľ, Ščurko, D. Šimčák

Nové Zámky sa po 4. zápasoch usadili na čele tabuľky fair-play, keď doteraz v baráži nazbierali iba 16 trestných minút. Pre porovnanie, Bardejov ich má na konte 32 a Piešťany 30. Rovnako sú Novozámčania na čele tabuľky využitia presiloviek s 23,53 % úspešnosťou. To isté platí v prípade oslabení, keď v doterajšom priebehu baráže inkasovali v oslabení iba raz (87,50 %).

Aktuálna tabuľka play out Tipsport ligy

# Tím Z V Vp Pp P Skóre Body
1. Bardejov 4 2 0 1 1 11:9 7
2. Nové Zámky 3 2 0 0 1 8:7 6
3. Piešťany 3 0 1 0 2 7:10 2

Hlasy trénerov po zápase:

Ján Vodila, asistent trénera HC 46 Bardejov: Dnes sme do Nových Zámkov prišli s vedomím, že nás čaká veľmi náročný zápas. Už hodinu a pol pred zápasom to naznačovali diváci, ktorí si prišli sadnúť na svoje miesta. Vedeli sme, že hneď prvé minúty sa dostaneme pod tlak a musíme tomu odolať aspoň do 10. minúty, aby sme udržali bezgólový stav. To sa nám podarilo, hoci sme niekedy nevedeli, kde a kam máme skočiť. Podarilo sa nám to aj vďaka brankárovi Sabolovi, ktorý sa ukázal v dobrom svetle. Mali sme aj šťastie, dali sme v polovici prvej tretiny dva rýchly góly a to nás dostalo na koňa. Začali sme si viac veriť a formovali sme to stretnutie tak, ako sme chceli. Neverili sme, že sa tu dajú uhrať tri body, no bojovnosťou, nasadením a srdcom sa nám to podarilo. Súper hral veľmi dobre, nevychádzala mu koncovka, ale sú aj také zápasy. Nám sa to stalo už veľakrát, teraz sa to gólovo pootvorilo aj nám.

Miroslav Chudý, tréner HC Nové Zámky: Nebudem chlapcom nič vyčítať. Vstúpili sme do zápasu veľmi dobre a prvých osem až deväť minút sme hrali na jednu bránu. Vedel som, že to tempo nemôžeme udržať celý čas. Mali sme to rozhodnúť v úvode. Ak v takýchto začiatkoch nedáte góly, môže sa vám to vypomstiť. Podľa mňa o stretnutí rozhodli tri minúty, keď sme súperovi dovolili streliť dva góly. Nepokryli sme tam hráčov vo vlastnom pásme medzi kruhmi, urobili sme tri identické chyby a jednu ešte chytil Kristín. Súperovi sa potom hralo lepšie. V druhej tretine sme mali optickú prevahu, vystrelili sme ale len päťkrát na bránu. Paradoxne, dali sme gól, no s piatimi strelami za tretinu sa ťažko otáča zápas. V tretej tretine sme si išli po vyrovnávajúci gól, mali sme šance. Brankár Sabol podal výborný výkon a celý náš tím sa trápil v koncovke. Tie šance, ktoré sme mali, neboli dobre zrealizované. Takisto z presilových hier sme dali iba jeden gól, takéto veci rozhodujú o zápasoch. Chýbal nám dôraz v zakončení. Ako som povedal, chlapcom nemám čo vyčítať, išli na doraz. Mali sme však trojminútový kolaps a hoci nehovorím, že nás stál zápas, ale možno by bol výsledok iný. Hokej sa hrá na góly, súper ich dal viac a gratulujem mu.

Ďalší program hráčov HC Nové Zámky v play-out Tipsport ligy:

6. kolo, 25. marca 2016, ŠHK 37 Piešťany – HC Nové Zámky
8. kolo, 29. marca 2016, HC 46 Bardejov – HC Nové Zámky
9. kolo, 1. apríla 2016, HC Nové Zámky – ŠHK 37 Piešťany
11. kolo, 5. apríla 2016, HC Nové Zámky – HC 46 Bardejov
12. kolo, 8. apríla 2016, ŠHK 37 Piešťany – HC Nové Zámky

Čítajte aj:

Dominik z novozámockého fanklubu: Klobúk dole pred tohtoročnou sezónou!
Hokejisti Nových Zámkov si užívajú divácke návštevy, Chovan verí v postup
Nové Zámky hostili v baráži extraligistu, takto u nás dopadli Piešťany
Novozámockí hokejisti odštartovali sľubne: Z východu vezú prvé barážové body
Predstavenie barážového súpera – ŠHK 37 Piešťany
Predstavenie finálového a barážového súpera – HC 46 Bardejov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM