Barbara Dallosová Regióny Zo Slovenska

Novinky nad Kremnicou: Na Skalke skúšajú zlepšovák, pribudnúť má aj web

Na Skalke pri Kremnici pribudla nová technológia. Doplniť ju má web, na ktorom nájdu návštevníci všetky informácie pokope.

Ilustračný obrázok k článku Novinky nad Kremnicou: Na Skalke skúšajú zlepšovák, pribudnúť má aj web
Zdroj: TASR

Ako informovala koordinátorka cestovného ruchu v Kremnici Veronika Chrienová, na Skalke pri Kremnici pribudla nová technológia – meteočidlo, ktoré bezdrôtovo odosiela údaje o počasí každú polhodinu. Novinku zaviedlo mesto Kremnica v spolupráci so spoločnosťou SkyMaps.

Podľa slov konateľa spoločnosti Viktora Setnického sú údaje z čidla prístupné na stránke www.skalka.skymaps.cz, kde sa dozvieme aktuálnu teplotu, tlak, vlhkosť vzduchu, kvapalné zrážky a tiež teplotu snehu.

Ako pokračoval Setnický, čidlo je iba dočasné a onedlho ho vystrieda profesionálna meteostanica, ktorá bude snímať údaje certifikovanými meteorologickými čidlami. K doteraz poskytovaným údajom by tak v blízkej budúcnosti mali pribudnúť aj rýchlosť a smer vetra a senzor hodnotiaci aktuálny stav oblohy.

,,Okrem meteostanice pracujeme na webovom portáli pre Skalku, kde v prvej etape uvidia návštevníci na podklade leteckej snímky všetky prevádzkované bežecké trate spolu s detailnými informáciami o konkrétnej trati. Tým sa myslia hlavne výškový profil, náročnosť, upravenosť a snehové podmienky, fotogaléria, atď.“ hovorí o ďalších plánoch Setnický.

Pripravovaný portál by mal slúžiť ako miesto, kde návštevník nájde všetky potrebné informácie o Skalke. ,,V prípade záujmu zo strany mesta v ďalšej etape rozmýšľame o vytvorení fotorealistického 3D modelu via ferraty spolu so zakreslením trás a rezervačným systémom Relax centra,“ dodáva Setnický.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM