JAB Zo Slovenska

Novoveská ZOO čoskoro otvorí svoje brány: Tešiť sa môžete na novinky i pestré podujatia

Letná sezóna v spišskonovoveskej zoo sa blíži. Pre návštevníkov sú pripravené zaujímavé akcie a aj nové zvieratká. A to nie je všetko...

Ilustračný obrázok k článku Novoveská ZOO čoskoro otvorí svoje brány: Tešiť sa môžete na novinky i pestré podujatia
Zdroj: Dnes24.sk

Po niekoľkých mesiacoch sa už onedlho znovu otvoria brány zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi. 29 sezóna prinesie niekoľko pravidelných podujatí aj novinky.

Oficiálne otvorenie

Brány ZOO v Spišskej Novej Vsi sa tento rok oficiálne otvoria dňa 20. apríla od 10:00 hodiny.

Ako pre náš portál povedala riaditeľka zoologickej záhrady Jana Dzuriková, síce v prvý deň sprievodné podujatia nechystajú, no na návštevníkov čaká zmena hneď pri vchode do zoo, kde sa momentálne pracuje na novom vstupe. „Koncom roka sme prerobili výbeh pre leva a začali sme s chovom nového druhu v našej zoologickej záhrade. Ide o párik ježkov bielobruchých, ktorých si môžete pozrieť v pavilóne Aquaterra,“ ozrejmila riaditeľka.

Rôzne podujatia

Počas letnej sezóny sa môžeme tešiť aj na rôzne podujatia. Prvá akcia sa bude konať podľa slov riaditeľky 1. mája, kedy v zoo bude pripravený celodenný program aj s koncertom detskej kapely Paci Pac.

„V polovičke mája bude pripravený Deň pre spevavé vtáky a 1. júna môžu svoj deň s nami osláviť aj deti, pre ktoré bude v spolupráci s centrom voľného času pripravený program. Následne 3. júna si zase budú môcť pozrieť bábkové divadlo. Nebude chýbať ani letný krúžok,“ vymenovala Dzuriková s tým, že v septembri prebehne v priestoroch zoologickej záhrady aj nová akcia s názvom Deň pre ZOO. Sezónu už tradične ukončí v októbri strašidelná noc.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM