JAB Regióny Rôzne

Novoveská zoo sa opäť rozrástla: Návštevníci sa môžu tešiť aj na takéto zvieratá

Zoologická záhrada znovu otvorila svoje brány. Aj tento rok čakajú na návštevníkov nielen rôzne atrakcie, ale aj nové zvieracie prírastky.

Ilustračný obrázok k článku Novoveská zoo sa opäť rozrástla: Návštevníci sa môžu tešiť aj na takéto zvieratá
28
Galéria

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi otvorila tohtoročnú sezónu slávnostne. Počas uplynulého víkendu sa návštevníci mohli po prvýkrát prejsť po novovybudovanom moste ponad jazero, Ten spojil zoologickú záhradu s pavilónom Aquaterra, v ktorom sa nachádzajú akvarijné a terárijné živočíchy.

Okrem nového mosta sa podľa slov riaditeľky zoo Jany Dzurikovej, môžu návštevníci tešiť aj na nové zvieracie prírastky. „Priamo v zoo sa nám narodila lama krotká, maďarská ovca – racka hortobágyská, pribudli domáce aj kamerunské kozičky," vymenovala riaditeľka s tým, že v najbližšom období očakávajú aj ďalšie prírastky.

Do zoo okrem vlastných prírastkov, pribudli aj skunky pásavé a druhý tiger, ktorý bol dovezený zo Zlína pred približne dvomi týždňami. Z tej istej zoo pochádzajú aj štyria lemury, ktorých domovom sa stal novovzniknutý ostrov Madagaskar. „V priebehu jesene pribudnú ešte ďalšie dva samce lemurov z maďarského Miškolca,“ doplnila riaditeľka.

V novoveskej zoo sa súčasne nachádza približne 500 zvierat a približne 130 živočíšnych druhov. Zoologická záhrada pripravila počas sezóny aj niekoľko pravidelných podujatí pre svojich návštevníkov. Hneď prvé, s názvom Za krásny a zdravý úsmev, sa koná 1.mája od 10:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM:  Na návštevníkov spišskonovoveskej zoo čakalo niekoľko noviniek...
28
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM