Anton Hrachovský Hokej

Novozámockí hokejisti odštartovali sľubne: Z východu vezú prvé barážové body

Novozámčania nastúpili na prvý barážový duel už aj s uzdravenými Svobodom a Čaládim v zostave a Kristínom v bráne.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockí hokejisti odštartovali sľubne: Z východu vezú prvé barážové body
Zdroj: TASR

Veľký súboj brankárov

Do prvej väčšej príležitosti zápasu sa dostal až v 3. minúte Zámčan Koutník, ktorého našla presná prihrávka Tábiho, no Sabol perfektne zasiahol. O dve minúty neskôr posielal „malú domov“ hosťujúci Frolík, čo chcel využiť Linet, no Kristín dobre prečítal hru a zmaril úmysel Bardejovčana. V ôsmej minúte sa už už tešili Novozámčania, to keď Sabol nemal kontrolu nad pukom a Chovan ho mohol doraziť do odkrytej bránky, bardejovský gólman však svoju chybu napravil. Len o pár sekúnd neskôr sa mohlo skóre meniť znova, Zámčan Komínek sa z ľavého krídla vyrútil na Sabola, no ten jeho pokus vykryl. Blízko ku gólu mal Cútt, nedokázal však odrazený puk po Pichnarčíkovej strele natlačiť do Kristínovej brány. V 16. minúte sa podarilo domácim pritlačiť Novozámčanov, opäť v presilovke, no zmohli sa len na Ščurkovu strelu, ktorú obrana hostí zblokovala. Do konca úvodnej časti hry Sabola ešte preverili Zámčania Kalináč, Koutník i Chovan, avšak bez úspechu.

Bleskový nástup Novozámčanov

Hneď na začiatku druhej tretiny išli Bardejovčania do oslabenia, čo po 27 sekundách využili hostia. Konkrétne Frolík, ktorý pohotovo z prvej poslal Podstavkovu prihrávku za Sabolov chrbát – 1:0 pre Nové Zámky. V 26. minúte nezachytili domáci puk, do úniku sa dostal Hudec, no Sabol dobre prečítal hru a dobre zasiahol. Už o necelých 60 sekúnd neskôr sa mohli Zámčania tešiť po druhý raz, no Chovanov projektil zastavila žrď. V polovici stretnutia mal veľkú príležitosť vyrovnať Kalináč, no netrafil odkrytú Kristínovu bránu. V 35. minúte stíchol bardejovský štadión druhýkrát, Komínek vystrelil, odrazený puk sa dostal k Havlíkovi a ten ho pohotovo zasunul za Sabola. Necelé dve minúty pred koncom druhej tretiny sa ešte zastreľovali domáci Kalináč a dvakrát Baláž, no ich strely si cestu chrbát novozámockého brankára nenašli.

Tri body putujú k rieke Nitre

Úvod posledného dejstva sa niesol v znamení takmer dvojminútovej presilovky Novozámčanov, avšak bez výraznejšej šance. V 44. minúte dobre preveril Sabola Tábi, gólman Bardejova dobre zasiahol lapačkou. Na druhej strane kontroval Baláž, Kristín ale stále držal čistý štít. To sa však zmenilo o dve minúty neskôr, keď sa do úniku dostal domáci Linet a prestrelil Kristína. Gólová situácia v podaní východniarov sa mohla opakovať, lenže ich peknú akciu nezakončil ideálne Ihnaťo. Na druhej strane nebezpečne pohrozil navrátilec Svoboda, ale Sabol bol rýchly a pozorný.

Bardejovčania odvolali 82 sekúnd pred koncom brankára, skóre sa však už nezmenilo. Nové Zámky si tak hneď vo svojom úvodnom zápase pripisujú do barážovej tabuľky tri body.

Play-out Tipsport ligy, 2. kolo:
HC 46 Bardejov – HC Nové Zámky 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Góly: 46. Linet (Mikolášek, Solomončak) – 21. Martin Frolík (Podstavek, Dubec), 35. Havlík (Komínek, M. Hudec)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Snášel – Bogdaň, Rovenský, 1 113 divákov

Zostavy:
Bardejov: R. Sabol – M. Takáč, Loydl, M. Bednár, Valjent, Pichnarčík, Polaček, Ihnaťo, Česelka – Marcel Baláž, Kalináč, O. Gmitter – Solomončak, Cútt, Fajčák – Ščurko, Linet, F. Vaško – Jokeľ, D. Šimčák, Mikolášek

Nové Zámky: Matej Kristín – Martin Chovan, Ďurčo, Jakovlevs, J. Reichel, Kousalík, Baron, Hrudík, Sucharda – Podstavek, J. Svoboda, Martin Frolík – Havlík, M. Hudec, Komínek – T. Török, Čaládi, Dubec – Tábi, Korytko, Koutník

Zámčania sa tak hneď od úvodu baráže dostali na čelo tabuľky v úspešnosti presilových hier, zo štyroch využili jednu a sú zatiaľ jediným tímom, ktorý v presilovej hre skóroval. Brankár Nových Zámkov Matej Kristín zakončil zápas s výbornou 96,0 % úspešnosťou zásahov.

Najbližšie sa Novozámčania stretnú na domácom ľade s Piešťanmi – už tento piatok o 18:00. Chystáte sa prísť ich povzbudiť?

Tabuľka play out Tipsport ligy

# Tím Z V Vp Pp P Skóre Body
1. Bardejov 2 1 0 0 1 6:5 3
2. Nové Zámky 1 1 0 0 0 2:1 3
3. Piešťany 1 0 0 0 1 3:5 0

Čítajte tiež:
Predstavenie barážového súpera – ŠHK 37 Piešťany

Zámčanov čaká historická misia, tréner Chudý: Ideme podľa plánu!

Nové Zámky na nohách, hokejisti vyhrali premiérový titul v 1. lige! VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM