Barbara Dallosová Regióny

Nový kruhový objazd pri Lovčici OBRAZOM: Žiarčania sa obávajú havárií, polícia kontruje

Pri vjazde do obce Lovčica-Trubín nedávno vyrástol nový kruhový objazd. Ten je podľa niektorých Žiarčanov neprehľadný a dopravné nehody sú len otázkou času. My sme sa po ňom boli previezť. Ako to teda s kruháčom je?

Ilustračný obrázok k článku Nový kruhový objazd pri Lovčici OBRAZOM: Žiarčania sa obávajú havárií, polícia kontruje
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Kruhová križovatka pri Lovčici bola postavená v rámci stavby obchvatu mesta. Obchvat R2 by mal byť prejazdný v najbližších dňoch, spomínaný kruhový objazd už funguje. Niektorých vodičov ale realizácia tohto dopravného riešenia zaskočila.

Nebezpečná rýchlosť

,,Určite bude príjazdová rýchlosť pred kruháčom redukovaná, kto to však podcení bude mať čo robiť sa zaradiť – ten priemer objazdu je ako v meste kde sa chodí krokom, som zvedavý koľkí ho preletia v začiatkoch,“ myslí si technik Dušan (51). Viac názorov čítajte TU.

Mladý vodič z povolania zase za rizikovejší považuje smer z Handlovej do Žiaru. ,,Keď sa ide v smere zo Žiaru na Prievidzu, je to úplne v pohode. Človek nemusí vlastne ani otočiť volantom, nesie ho to pekne rovno. Komplikovanejšie je to ale v druhom smere, od Handlovej do Žiaru,“ vyjadril sa v ankete Libor (27).

Nový kruháč, nové pravidlá

Nové pravidlá týkajúce sa povolenej rýchlosti kruhový objazd naozaj priniesol. A to v oboch smeroch. ,,V súvislosti s výstavbou rýchlostnej cesty R2 a kruhovej križovatky Lovčica – Trubín je zo strany Žiaru nad Hronom obmedzená rýchlosť jazdy na 60 km/hod. a z opačného smeru (od Dérerovho mlynu – pozn. redakcie) na 70 km/ hod., vysvetľuje zmeny krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

My sme sa teda boli cez toľko skloňovaný kruháč previezť z jednej i druhej strany. Dopravné značenie upozorňujúce na kruhovú križovatku je osadené z oboch strán. Značiek upravujúcich rýchlosť je hneď niekoľko, osadených aj mobilných. Pozrite si videá a posúďte sami.

Nový lovčický kruháč: Takto sa cezeň prechádza
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM