Regióny Zo Slovenska

Nový návštevný poriadok prinesie i novinky: Aj toto čaká ľudí v Slovenskom raji

Trasy pre jazdu na koni či nové lokality na skalolezenie. Aj takéto novinky prinesie nový návštevný poriadok Slovenského raja.

Ilustračný obrázok k článku Nový návštevný poriadok prinesie i novinky: Aj toto čaká ľudí v Slovenskom raji
Zdroj: TASR

Po ročnej práci má Národný park Slovenský raj návrh nového návštevného poriadku. Okrem výsledkov dvadsiatky rokovaní a miestnych obhliadok ochranári do neho zakomponovali aj návrhy, ktoré posielali ľudia z celého Slovenska.

Ako povedal pre náš portál pracovník správy uvedeného národného parku Peter Olekšák, nový návštevný poriadok ešte prejde oficiálnym schvaľovaním, ale keďže všetky relevantné dotknuté subjekty sa už vyjadrili na pracovných rokovaniach počas celého roka 2017, tak sa už nepredpokladajú nejaké výraznejšie zmeny, alebo rozpory.

Nový návštevný poriadok tak podľa jeho slov začne platiť od začiatku letnej sezóny, teda od mája a prinesie aj zaujímavé novinky.

„Jednou z nich sú trasy pre jazdu na koni, ktoré doteraz neboli. Najnovšie pribudne niekoľko trás, ktoré majú dokopy viac ako 30 kilometrov. Novinkou sú aj ďalšie tri lokality na skalolezenie, kde sa doteraz liezlo len na výnimku,“ ozrejmil pracovník správy národného parku. Ako doplnil, k známemu Tomášovskému výhľadu tak pribudne Letanovský mlyn, pre menej náročných a deti Hrdlo Hornádu a Stratenská píla na juhu Slovenského raja z niekoľkými cestami pre náročných.

„Momentálne prebieha aj vypracovanie dopravného projektu na návratový chodník zo Suchej Belej, keďže hlavne počas sezóny ju navštevuje veľké množstvo ľudí. Po schválení projektu bude chodník vybudovaný,“ uzavrel Peter Olekšák.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM