Ľubomíra Karmanová Správy

Nový objekt v Opatovej možno nahradí betónové parkovisko: Pozrite si VIZUALIZÁCIE multifunkčnej budovy

Parkovisko v Opatovej by sa mohlo stať priestorom, ktoré by sfunkčnilo túto časť mesta, ale tiež prinieslo obyvateľom niekoľko výhod. Projektom sa zaoberali aj poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Nový objekt v Opatovej možno nahradí betónové parkovisko: Pozrite si VIZUALIZÁCIE multifunkčnej budovy
Zdroj: Dnes24.sk

Parkovisko v Opatovej, ktoré nie je tým najkrajším vstupom do tejto časti mesta Lučenec, by o nejaký čas mohlo byť minulosťou. Jeden z tunajších obyvateľov má o využití tohoto priestoru, totiž, jasnú predstavu. „Som občan, ktorému záleží na tejto časti mesta, nakoľko tu žijem a mám pocit, že tento priestor je dosť zanedbaný, bol by som rád, keby sa to do budúcnosti zmenilo,“ hovorí Martin Bari, záujemca o kúpu tohoto pozemku.

Žiadosť o odpredaj pozemku podal na Mesto Lučenec s jasným projektom, ako by mal byť tento pozemok využitý a tak sa jeho žiadosťou zaoberali aj poslanci Mestského zastupiteľstva na poslednej schôdzi. „O odpredaj žiada z dôvodu, že na tejto ploche plánuje vybudovať kaviareň s terasou, spojenú s pekárničkou a oddychovú zónu pre mamičky s deťmi, vrátane detského ihriska. Zaväzuje sa v novovybudovanom objekte vyčleniť priestor, v ktorom bude môcť pôsobiť kancelária prvého kontaktu Mestského úradu Lučenec,“ uvádza sa v dôvodovej správe Mesta.

Objekt slúžiaci verejnosti

„Tento objekt by nielen skrášlil túto časť mesta, ale priniesol by úžitok aj tunajším obyvateľom. Plánujeme tu vybudovať kryté detské ihrisko, ktoré by mohli využívať deti nielen z tejto mestskej časti. Bude tu príjemná reštaurácia a plánujeme sem prilákať aj nejakých lekárov, keďže Opatová nemá vlastného obvodného lekára,“ vysvetľuje svoj zámer Bari.

Novú multifunkčnú budovu dali navrhnúť domácemu architektovi a realizáciu tiež majú záujem zveriť lučeneckým firmám. K projektu Martina Bariho sa vyjadrila aj komisia financií, ekonomiky a majetku Mesta, ktorá odporúča odpredaj pozemku za cenu 10,–€/1m² a zároveň navrhuje zahrnúť do zmluvy podmienku realizácie stavby do 3 rokov od vydania stavebného povolenia. Komisia životného prostredia, výstavby, územného plánovania a verejného poriadku taktiež odporúča odpredaj a zároveň odporúča spracovanie riešenia celej zvyšnej plochy verejného priestoru.

Rozhodne sa až o dva mesiace

Samotná budova nie je jediným zámerom projektu. „Okolie objektu v spolupráci s Mestom, samozrejme, plánujeme upraviť zeleňou, stromami, osvetlením a chodníkmi. Určite tam bude viac zelene, ako je teraz,“ vyjadril sa Bari.

Poslanci na schôdzi Mestského zastupiteľstva schválili zatiaľ len zámer pozemok prenajať. O ďalšom osude tohoto projektu budú rozhodovať na ďalšej schôdzi Mestského zastupiteľstva, ktorá by sa mohla uskutočniť zhruba o dva mesiace. Po schválení dlhodobého prenájmu pozemku, by sa začalo s realizáciou projektu.

„Hneď, ako by sme mali pozemok k dispozícii, začneme vybavovať potrebné povolenia. Pevne verím, že budúci rok v lete by sme mohli začať stavať a do dvoch rokov by teda budova mohla byť odovzdaná do užívania,“ predpokladá autor projektu.

Zmení sa veľká plocha v Opatovej?
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM