Dominika Pacigová Kultúra

Nový projekt Petra Kravárika: Vo svete hudby sa čoraz viac zviditeľňuje

Mladý talent spod Tatier sa hudbe venuje už niekoľko rokov. Prepája talent s tvrdou prácou a dosahuje chvályhodné výsledky. Prednedávnom vydal singel nového projektu.

Ilustračný obrázok k článku Nový projekt Petra Kravárika: Vo svete hudby sa čoraz viac zviditeľňuje
Zdroj: archív Petra Kravárika

Meno Petra Kravárika je mnohým známe pod pseudonymom Hømes. Svoju hudobnú kariéru rozvíja už niekoľko rokov. Vydáva klipy a podieľa sa na tvorbe viacerých skladieb. Nedávno vydal prvý singel projektu Reverie Platoon aj s klipom. Súčasťou je spevák Matej Komlóši, ktorý robí vokály a Peter Kravárik, ktorý píše hudbu i texty.

Najkomplexnejšia skladba

Hømes mal skladbu, na ktorú chcel spev, a tak vznikla myšlienka nového projektu. Po dlhšom čase sa na odporúčanie dostal k Matejovi Komlóšimu. „Hľadal som niekoho, kto by vytiahol celý potenciál skladby. Kamarátka mi odporučila Mateja, ktorému som poslal hudbu a text. Nahral mi demo a keď som ho vypočul, nevedel som sa chvíľu spamätať. Touto vecou ma tak zaujal, že som mu povedal, že s ním chcem urobiť viac. Prišiel na víkend pod Tatry a začali sme nahrávať,“ vysvetlil mladý hudobník.

V ten víkend mala byť Caress the Light pôvodne druhou nahrávanou vecou. „Nakoniec sme prioritnú vec ani nezačali, lebo táto nás chytila viac a robili sme na nej celé dva dni. Neskôr na tom pracovala huslistka Tímea Poľanovská. Prišla ku mne domov a za jedno poobedie nahrala všetko v mojej detskej izbe. Ďalšími v poradí boli bicie, trúbky i basa,“ prezradil gitarista s tým, že tie už boli nahraté v skúšobni.

Peter Kravárik 12/2017
3
Galéria
Zdroj: archív Petra Kravárika

Komplikácie boli súčasťou

Pri projekte sa stretol s mnohými problémami. „Komplikácie sú vždy, ale pri tejto veci ich bolo až príliš a neraz som bol s nervami v koncoch. Keďže som celý mix robil sám, tak som sa na ňom neskutočne narobil. Najväčšie problémy boli s mastrom,“ dodal Kravárik. Po dvoch neúspešných pokusoch sa dostal k úspešnému producentovi z Nórska. „Poslal som mu singel a spravil to fakt najlepšie. Ďalších pár dní som s ním strávil na Skype, kde sme dolaďovali detaily, aby bolo všetko čo najlepšie. Skoro sme sa úplne rozhádali. Ale nakoniec to spravil skvele a sme konečne spokojní,“ uviedol.

Caress the Light je ich debutový singel, na ktorom pracovali vyše pol roka. O zvuk sa postaral Bengt Jenssen z Nórska a klip poskytol David Parkinson z Austrálie. „Hudobne je to zatiaľ najkomplexnejšia skladba, akú som kedy vydal. Po tomto singli plánujeme postupne vydávať ďalšie, viaceré sú už rozrobené,“ uzavrel Kravárik.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM