Alexandra Kolínská Hokej

Nový tréner Oremus prezradil svoje plány: Ako sa vidí Bartoš pod vedením bývalého spoluhráča?

Košickí hokejisti po odvolaní Antona Tomka z trénerského postu získali cenného kouča. Peter Oremus je zároveň asistentom reprezentačného trénera Slovenska. Ako vidí kvality zvereného tímu a ako sa na situáciu pozerá jeho bývalý spoluhráč Peťo Bartoš?

Ilustračný obrázok k článku Nový tréner Oremus prezradil svoje plány: Ako sa vidí Bartoš pod vedením bývalého spoluhráča?
Zdroj: TASR

Peter Oremus

Košice majú v každej sezóne iba tie najvyššie ambície, nie je tomu inak ani teraz. Preberáte tím, ktorý je v kríze, ako ho chcete nakopnúť?

Tu sa odviedol kus dobrej práce, tí tréneri, ktorí tu boli, robili maximum pre to, aby to fungovalo a ja jednoducho musím nadviazať na ich robotu a samozrejme, túto prácu dotiahnúť do konca.

Aké sú vaše dojmy po prvých zápasoch na lavičke Oceliarov?

Človeka tešia každé víťazstvá, aj tieto. Určite sa tam vyskytlo viac pozitívnych momentov, než negatívnych a na tých negatívnych musíme popracovať.

Aké zmeny plánujete?

Káždý z týchto hráčov dostane príležitosť a on sám sa musí prejaviť tak, aby jednoducho podával čo najvyššie výkony.

Ako dobre poznáte tím, ktorý preberáte po Antonovi Tomkovi?

Tých chlapcov poznám dobre, sledoval som ich, sú tu starší hráči, je tu stredná generácia aj tí mladší. Treba to tak zosúladiť, aby to fungovalo.

Nebude problémom, že zároveň ste aj asistentom reprezentačného trénera Slovenska?

Je tam reprezentačná akcia, mám tu kolegu, ktorému plne dôverujem a viem, čo od neho môžem očakávať počas reprezentačnej pauzy, čiže on sa tomu mužstvu povenuje tak, aby bolo všetko pripravené.

Ako sa budete snažiť motivovať hráčov?

Motivácia samotná u tých hráčov je taká, samozrejme, do toho zápasu vstúpiť veľmi dobre a ten zápas zvládnuť tak, aby sme boli všetci spokojní.

Prečo padla vaša voľba na asistenta práve na Romana Šimíčka?

Ja som s ním spolupracoval v Ostrave vo Vítkoviciach, keď som trénoval a ten človek je naozaj charakter voči odbornej stránke na vysokej úrovni.

Na čom hlavne chcete popracovať pred blížiacim sa Play-off?

Stále je do Play off mesiac a my máme ešte stále základnú časť a my sa musíme zatiaľ venovať tejto časti.

Pochopiteľne, že ambíciou bude opätovný zisk titulu. Na ceste za hokejovým Olympom na Slovensku si nemôžete vyberať súperov, kto podľa vás bude najväčším konkurentom Košíc v boji o titul?

Tento rok je tá súťaž strašne vyrovnaná, to ešte nebolo, čiže tam tých štyri až päť mužstiev je naozaj na vysokej úrovni a uvidíme, ako ešte sa tie mužstvá do blížiaceho sa Play off posilnia.

Pôsobili ste ako tréner v Skalici i Vítkoviciach. Ste v Košiciach ešte krátky čas, ale dá sa porovnať zázemie v jednotlivých kluboch? Sú na tom Košice najlepšie?

Môžem povedať, že naozaj Košice sú vysoko profesionálny klub so všetkými vecami, ktoré či hráč, či tréner potrebuje.

Zaujímavosťou je, že pod vašim vedením bude hrať váš niekdajší spoluhráč z útoku v Martine Peter Bartoš. Aký je to pocit, budete k nemu pristupovať, ako k ostatným hráčom v kabíne, alebo bude mať nejaké výhody?

Môžem povedať, že klobúk dole pred ním, lebo venovať sa telu v týchto rokoch aby bolo pripravené na zápas nie je jednoduché a on sa tomu venuje, čiže jeho práca v tých zápasoch a na tréningoch je naozaj na vysokej úrovni a vždy tomu mužstvu jednoducho môže dať maximum.

Máte za sebou bohatú hráčsku i trénerskú kariéru. Ktorú považujete za úspešnejšiu?

Vždy sa to rozdeľuje na nejaké časti. Zažil som krásne časy aj keď som hrával a zažil som krásne veci aj počas trénovania. Pevne verím, že tých krásnych vecí ešte príde a čo najviac.

Udomácnili ste sa už v Košiciach?

Sme tu skolegom štyri dni a ja som tu stretol kopec ľudí, ktorých som už poznal, mám sa s nimi o čom porozprávať a toto je pre mňa veľmi dôležité.

Peter Bartoš

Aký je to pocit, keď vás trénuje bývalý spoluhráč z útoku v Martine – Peter Oremus?

Raz to muselo prísť, mám dosť rokov a môže sa stať, že ma budú chlapci, ktorí sú o pár rokov starší, trénovať.

Bude to mať pre vás nejaké výhody?

Výhody mať určite nebudem. Ja to ani nemám rád, nejaké úľavy, lebo niekam som sa dostal a nebol by som rád, keby som mal nejaké výhody. Nerobí to dobre ani v mužstve. Treba to brať tak, že som člen tímu a kamaráti sme, ale za to, že sme spolu hrali nemôžem mať niečo viac.

Aký pohľad máte na posledné dva zápasy pod novým vedením?

Splnili sme cieľ, vyhrali sme a treba sa opýtať fanúšikov. Vždy ten ohlas je u fanúšikov a tí povedia, či to smeruje k lepšiemu, alebo horšiemu. :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM