Webnoviny - Svet

NR SR: Mýtni policajti od apríla medzi dopravákmi

WEBNOVINY.SK

ilustračné foto SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) – Mýtna polícia sa od apríla stane súčasťou Policajného zboru. Povinnosti a oprávnenia mýtnych policajtov, ktorí budú patriť k dopravákom, sa nezmenia. Rozhodli o tom dnes poslanci Národnej rady SR, ktorí schválili návrh zákona o Železničnej polícii z dielne ministerstva vnútra.

Novela mení aj zákon o štátnej službe v Policajnom zbore. Mladých policajtov zo zálohy pre študujúcich policajtov bude po skončení štúdia možné ustanoviť do funkcie tam, kde to bude potrebné. Možnosť preložiť takéhoto policajta na určený útvar na určitý čas je novinkou. Útvar určí minister a preloženie potrvá maximálne jeden rok. Zmena umožní operatívne reagovať na potreby Policajného zboru.

Zákon spresňuje tiež priznávanie príplatku za nerovnomernosť, čím sa zamedzí účelovému plánovaniu nerovnomerného rozvrhnutia základného času služby v týždni s cieľom získať príplatok. Zjednoduší sa aj prechod zo Železničnej polície do Policajného zboru a naopak. Železničný policajt nebude musieť ukončiť služobný pomer a požiadať o opätovné prijatie, ako je to v súčasnosti. Prechod medzi zložkami bude plynulý.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM