Tenis

Obľúbená tenistka prekvapila: Daniela Hantuchová oznámila ukončenie kariéry

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová ukončila profesionálnu kariéru. Bývalá svetová päťka oznámila svoje rozhodnutie prostredníctvom facebooku.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená tenistka prekvapila: Daniela Hantuchová oznámila ukončenie kariéry
Zdroj: TASR

Hantuchová získala na okruhu WTA sedem titulov vo dvojhre. Vo svojej zbierke má kompletnú grandslamovú zbierku trofejí v mixe. V roku 2002 prispela rozhodujúcou mierou k historickému triumfu Slovenska v Pohári federácie.

„Chcem vám všetkým s úctou oznámiť, že nastal čas na odchod z profesionálneho tenisu. Neznamená to však, že tenisu dám definitívne zbohom. Život ma naučil, že nie je možné rozlúčiť sa s ľuďmi a vecami, ktoré milujete celým srdcom. Pre mňa je tenis srdcovka, bol súčasťou mojej duše a DNA, odkedy som prvýkrát chytila do rúk raketu a prvýkrát udrela loptičkou o stenu. Na ten pocit nikdy nezabudnem,“ vyznala sa prostredníctvom facebooku Hantuchová, ktorá v týchto dňoch počas grandslamového turnaja vo Wimbledone pôsobí ako spolukomentátorka pre americkú televíziu Foxsports.

„Som vďačná za všetky neuveriteľné veci, ktoré som zažila na kurte i mimo neho. Bez nich by som nebola takým človekom, akým som dnes. Zažila som veľa dobrého aj zlého, víťazstvá aj pády. Bola to súčasť neuveriteľnej cesty, ktorá sa nekončí, odteraz však bude pokračovať bez tenisového vaku na chrbte. Mala som tú česť a privilégium byť súčasťou WTA, ITF, slovenského fedcupového tímu a slovenskej olympijskej výpravy. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa o nás starali na turnajoch, hráčkam, organizátorom a najmä vám fanúšikom. Vy ste ma sprevádzali na mojej ceste a ste pre mňa všetkým. Uvidíme, čo nám prinesie budúcnosť,“ dodala víťazka prestížneho turnaja v kalifornskom Indian Wells z rokov 2002 i 2007 a semifinalistka dvojhry na Australian Open z roku 2008.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM