Správy Regióny Zo Slovenska

OBRAZOM: Druhá veža už dostala svoj tvar. SKY PARK sa ťahá do výšky

Výstavba 1. etapy projektu od svetoznámej Zahy Hadid je v plnom prúde. Aktuálne sa pracuje na druhej rezidenčnej veži.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Druhá veža už dostala svoj tvar. SKY PARK sa ťahá do výšky
14
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.

Výstavba projektu SKY PARK od Zahy Hadid oficiálne odštartovala v máji tohto roku, pričom stavebné a prípravné práce prebiehali na pozemku na rohu Čulenovej a Továrenskej ulice už od začiatku roka.

Práce pokročili

Prvá etapa projektu má byť dokončená koncom roka 2019. Tá sa skladá z troch rezidenčných veží, ktorých súčasťou je viac ako 700 bytov a 1 100 parkovacích miest. „Výstavba projektu pokračuje podľa stanoveného harmonogramu, aktuálne sú najďalej práce na druhej rezidenčnej veži, kde sme už začali stavať nadzemnú časť,“ Bratislava24.sk informoval o postupe prác Gabriel Tóth z Penta Investments, s. r. o.

Súčasťou projektu SKY PARK bude aj nový mestský park na rozlohe viac ako 20-tisíc metrov štvorcových, ktorý bude prístupný pre všetkých obyvateľov Bratislavy. V druhej etape projektu SKY PARK počíta Penta s dvoma administratívnymi budovami, pričom jedna z nich už disponuje aj stavebným povolením.

Jurkovičova tepláreň

Zároveň sa už v 1. etape projektu zrekonštruuje fasáda historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. „Rekonštrukcia fasády Jurkovičovej teplárne sa aktuálne pripravuje, mala by byť dokončená v čase ukončenia 1. etapy projektu SKY PARK, teda v roku 2020,“ doplnil Tóth.

Fasádu budovy plánuje investor zachovať tak, ako bola navrhnutá. Časti budovy, ktoré sa nebudú dať zachovať, bude reštaurovať alebo vyrábať kópie. Pôvodný vizuál zostane zachovaný. „Čo sa bude v teplárni nachádzať, ešte nevieme a momentálne uvažujeme nad rôznymi alternatívami, ako efektívne využiť priestory teplárne a prísť s najvhodnejším konceptom jej využitia,“ uviedla pre Bratislava24.sk Nicole Siglová z Penta Investments, s. r. o.

Investorom projektu Sky Park od svetoznámej architektky Zahy Hadid je Penta Investments, s. r. o.

SKY PARK by Zaha Hadid
14
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM